I alt 251 løpere fullførte den 8. utgaven av Trysil Skimaraton som Østby IL står som arrangør av. Det er tangering av deltakerrekorden fra i fjor. Men det hadde nok vært ennå flere på startstreken om været hadde vært bedre. Årets renn ble en tøff utfordring for løperne. Null grader og snø i lufta sørget for et skikkelig sliteføre i Trysil Skimaraton, som er seedingsløp både for Vasaloppet og Birkebeinerrennet.
Slutt-tida til totalvinner Tore Stengrundet på 2.27.36 var hele 28 minutter dårligere enn tida hans fra i fjor da han ble slått i spurten av Morten Aas fra Trysilgutten.
– Det var tungt føre ja. Selv om sporene var kjørt opp på morgenen førte nysnøen til at vi som gikk i tet måtte brøyte i enkelte partier av løypa, forteller Stengrundet.
Han tok tidlig teten i løpet sammen med Bjørn Høiby. De holdt følge hele veien, og byttet på å dra. Men på oppløpssiden var Tore Stengrundet den sterkeste og sikret seg totalseieren.
– Det var ikke akkurat noen rask spurt, men det var moro at det holdt til seier, sier Stengrundet, som har planer om å gå både Vasaloppet og Birkebeinerrennet.
Bjørn Høiby var sekundet bak, men ble vinner av M46-50. Jon Hanestad fra Gausdal kom sterkt på slutten, og ble tredjemann i mål. Han var fire sekunder bak Stengrundet, og vant suverent klasse M41-45.
Av andre sterke prestasjoner i herreklassene kan vi nevne Odd Arild Strand fra Stor-Elvdal Skiklubb som vant klasse M56-60 på sterke 2.38.57.
Ragnhild Bolstad gjentok bedriften fra i fjor og sikret seg totalseieren i dameklassen med tiden 2.49.56. Hun var vel minuttet raskere enn vinneren av klasse K31-35, Linda Røset, Hernes Institutt.