Røste Lill vant toppløpet

TIL TOPPS: Kusk Kjetil Lunde og hesten Røste Lill vant toppløpet på Starmoen.
(Alle Foto: Arild Rønningstad)

TIL TOPPS: Kusk Kjetil Lunde og hesten Røste Lill vant toppløpet på Starmoen. (Alle Foto: Arild Rønningstad)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kjetil Lunde kusket Røste Lill fram til seier i løpet på Starmoen lørdag. DNT-pokaler ble delt ut i ett løp for kaldblodshester og ett løp for varmblodshester.

DEL

Jeg er veldig fornøyd med Røste Lill. En strålende innsats, sier kusk Kjetil Lunde etter å ha vunnet toppløpet i lørdagens travstevne på Starmoen Travbane.

Hoppen, som eies av Geir Lunde, var forhåndsfavoritt og hadde raskeste tid med 1,27.

Lederen av Elverum og Omegn Travklubb, Annikken Aagaard var glad for at klubben fikk arrangere. Sporten trenger å komme seg opp og fram, og få økt rekrutteringen.

I en bølgedal

– Det virker som travsporten er nede i en bølgedal. Derfor er det veldig fint med aktivitet og omtale for å vekke interessen igjen, sier Aagaard, og legger til:

Vi har ponniløp i dag, men bare to ekvipasjer. Vi hadde ønsket oss flere for det er her rekrutteringen i travsporten ligger, sier hun.

Travklubbleder Annikken Aagaard fortalte at travklubben hadde fått to DNT-pokaler av Det Norske Travselskap til helgens stevne, det vanlige er bare en.

Widar Evensen er eier og selv kusk for den tre år gamle varmblodshesten Black River Victory. Widar gjorde alt rett på oppløpet i pokalløpet og tok en hårfin seier.

– Vi er begge veldig fornøyd. Men Black River Victory var ikke spesielt ivrig på å være med på premieutdeling, gliser Evensen, som måtte hente premiene alene.

Det andre pokalløpet som var for kaldblodshester, ble vunnet av Tore Jo med kusk Jo Lunde i sulkyen.

Kusk Jo Lunde lå litt tilbake i feltet i starten, og det var Art Ljøska og Komnes Juni som tok føringen og hadde den lenge i løpet.

Men på oppløpet var det Marit Lundbyes treåring som hadde mest krefter og sikret seg den populære DNT-pokalen.

Spennende oppgjør

I løpet for kaldblodshester med grunnlag inntil 60.000,- startet bare tre ekvipasjer, og Tuxi Frøya startet 20 meter foran de to andre.

Men Vesle Maia og Kjølstad Jerva ville mye og gikk opp i tet. Det endte til slutt med tull og galopp.

Da så kusk Tore Sandmoen sin mulighet å vinne med Camilla Sparbyes travhest, og han slapp opp så mye at han fikk en bra ledelse ved utgangen av svingen. Tore kjørte fornuftig på oppløpet, og Tuxi Frøya vant på Starmoen Travbane.

I damegruppas løp var det ti ekvipasjer til start og det ble ingen som rykket ifra i starten. Men ved inngangen til siste sving avanserte kusk Bjørn Steinseth med Lykkje Borka som eies av Ole Jakob Akre.

Lykkje Borka fikk med seg flere på oppløpet, men hesten ble for sterk for de andre, og kusk Steinseth kunne sikre seieren.

Artikkeltags