Gå til sidens hovedinnhold

Terrengsyklister «invaderer» Trysil i helgen

Artikkelen er over 3 år gammel

I helgen er det ventet så mange som 1.000 terrengsyklister til Trysil, når sommerens store sykkelfest i skibygda offisielt dras i gang.

I så lenge som to uker vil Trysil preges av mer eller mindre proffe syklister, og da vil du knapt kunne bevege deg i bygda, eller langt mindre i fjellet, uten å støte på minst én spreking på to hjul.

En av de sprekeste av dem, Anders Backe, forsøkte seg allerede i dag Trysils store sykkelnyhet; den sju kilometer lange flystien Magic Moose, som er en av Nord-Europas lengste i sitt slag.

– Stisyklingen er en helt genial måte å koble av fra skikjøringen, og samtidig få trent godt, være ute og pushe meg sjæl i et nytt element, sier Backe til Destinasjon Trysil.

Syklet med kamera

Backe er mest kjent for skikjøring, og har tilbrakt mye tid i Trysilfjellet på vinteren. Nå har han for alvor fått smaken på stisyklingen.

I går kjørte han ned Magic Moose-løypa med kamera festet til sykkelstyret. Turen ned gikk direkte på Facebook-siden til Destinasjon Trysil.

– Da jeg prøvde løypa uten kamera i går, kjørte jeg mer på, og da brukte jeg omkring ett kvarter. Nå gikk det litt langsommere. Jeg måtte jo snakke underveis, sa han da han var nede i bunnen, ved siden av Fjellekspresssen.

Utsolgt

Terrengsykkelfestivalen Utflukt arrangeres nå for femte gang i Trysil, men festivalen har eksistert i 15 år. Den har vokst voldsomt de siste årene, og rundet i fjor for første gang 1.000 deltakere, guider og arrangører. Ifølge Destinasjon Trysil var 2016-festivalen utsolgt.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få arrangere Utflukt her i Trysil. Festivalen er blitt såpass stor at det faktisk ikke finnes så mange alternative destinasjoner i Norge som har et slikt spekter av naturlige og tilrettelagte stier og sykkelparker, sier arrangementsansvarlig Tonje Sameien til Destinasjon Trysil.

Det er også forventet at årets festival vil bli fulltegnet.

Kommentarer til denne saken