(Hamar Dagblad)

– Ja, kjør intervjuet på skjermene nå, sier Amalie i walkie-talkien før hun igjen henvender seg til kronprinsen og forklarer at hennes arbeidsoppgaver er alt som har med arenaen i Vikingskipet å gjøre under Ungdoms-OL.

– Jeg har ansvar for speakere, lydmenn, innslagene, alt som skjer på skjermene, sier Amalie og fortsetter å ramse opp. Kronprinsen nikker erkjennende mens han spiser suppe fra en kopp sammen med en gjeng frivillige.

Det tar ikke lang tid før det igjen spraker i walkie-talkien og Amalies fokus skifter kjapt over til beskjedene fra sine kolleger, men er like raskt tilbake i samtalen med kronprinsen. Her er det en som viser tydelig at hun er god på multitasking – en egenskap som er uunnværlig i Amalies jobb.

Hyggelig å bli satt pris på

Amalie visste ikke at kronprins Haakon skulle komme innom Vikingskipet mandag formiddag, og hun visste heller ikke at han ville ta seg en matbit sammen med de frivillige for å høre med dem hvordan det var å jobbe på et slikt arrangement.

– Jeg fikk plutselig høre at han var her, og før jeg visste ordet av det satt jeg og spiste suppe med kronprinsen, gliser Amalie rett etter hun har gått fra bordet.

Hun satte stor pris på møtet, og synes det ga ekstra motivasjon å få erkjennelse fra selveste kronprinsen.

– Han virket veldig interessert i det vi driver med, og han er så engasjert i temaet. Man blir jo litt ekstra gira når kronprinsen viser at han setter pris på det vi gjør, smiler Amalie.

Det tar ikke lange tiden før walkie-talkien igjen krever hennes oppmerksomhet og hun løper beklagende av sted. Det er bare noe hun må sjekke. Like raskt som hun er borte er hun tilbake igjen.

Fikk engasjementet igjennom læreren

Amalie er til vanlig elev ved Hamar katedralskole, og kommer fra Moelv. Igjennom læreren sin fikk den 19 år gamle jenta kontakt med arrangørene av Ungdoms-OL, og der ifra har ballen rullet. Nå står hun med mye av ansvaret for det som skjer på arenaen.

– Vi begynte så smått i november, men det har vært mest intenst nå de siste ukene. Det har heldigvis gått veldig bra, takket være mange flinke folk rundt meg som har stått på og hjulpet til, sier Amalie.

Plutselig går oppmerksomheten igjen til walkie-talkien og Amalie må løpe. Det er hektiske dager under Ungdoms-OL, men takket være Amalie og de 125 andre frivillige i Vikingskipet går arrangementet som planlagt, og både kronprinsen og publikum kan kose seg og nyte både sport og kultur.