På veg mot sin 11. seier

– Det har vært et tungt og slitsomt Femundløp, men jeg har fått bekreftet at jeg et sterkt spann, med tanke på at jeg skal kjøre Iditarod om en drøy måned, sier Robert Sørlie.

– Det har vært et tungt og slitsomt Femundløp, men jeg har fått bekreftet at jeg et sterkt spann, med tanke på at jeg skal kjøre Iditarod om en drøy måned, sier Robert Sørlie. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Seint søndag kveld holder Robert Sørlie stø kurs mot sin 11. seier i Femundløpet. Han forlot sjekkpunkt Grimsbu i Folldal med relativt trygg avstand til Birgitte Næss Wærner, og Arnt Ola Skjerve enda lenger bak i sporet.

Sørlie har kjørt jevnt fort helt siden starten i Røros fredag kveld, men det var først da han la ut på Folldalsrunden søndag at han markerte hvem som er sjefen.

– Nå ønsker jeg å ta regien i løpet, uten å bry meg om hva andre gjør eller ikke gjør, erklærte han.

LES ALT OM FEMUNDLØPET HER!

På spørsmål om han ikke var engstelig for å slite ut hundene med tanke på at han skal kjøre Iditarod i mars, lød svaret:

– De som ikke tåler dette kjøret får bli igjen hjemme.

Sørlie har vunnet Iditarod to ganger, som den eneste ikke-amerikaner. Av de 12 hundene han startet med i årets Femundløp har han fortsatt 11 igjen.

– Jeg er svært fornøyd med at jeg bare har måttet sette ut en hund. Det gir en trygghet for at jeg har sterke og uholdende hunder, sa Sørlie.

SE FEMUNDLØPET DIREKTE HER!

Artikkeltags