Vil ha likhet for kjørerne

LIKHETEN ER VIKTIG: Med nye regler for sjekkpunktopphold mener Thomas Breen og styret i Femundløpet at det blir mer rettferdige forhold for kjørerne.

LIKHETEN ER VIKTIG: Med nye regler for sjekkpunktopphold mener Thomas Breen og styret i Femundløpet at det blir mer rettferdige forhold for kjørerne. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sjekkpunktoppholdene skal i framtiden bli tilnærmet lik for alle kjørere.

DEL

Det var i anledning kveldens åpningsseremoni styreleder i Femundløpet AS, Thomas Breen, informerte om neste års endringer.

– Vi har de siste årene satset tungt på juniorløpet og rekrutteringen til sporten. Nå må vi også utvikle rammene for sporten for alle de andre. Det betyr bla. at vi skal gjøre oppholdet og fasilitetene på sjekkpunktene like for alle, sier styreleder Breen.

Så bobilen blir handlerens og sjåførens overnattingssted, ikke hundekjørerens, slår Breen fast på vegne av et enstemmig styre.

Søvollen-malen

Framtidens sjekkpunkt blir mer som det på Søvollen, der kjørerne tilbys overnatting i hytter eller seterstuer.

– De som ønsker det vil kunne bruke telt som overnattingsmulighet også, sier Thomas Breen, som har luftet dette med mange kjørere før styret tok sin endelige beslutning.

– Signalene fra kjørerne er stort sett positive, hevder Thomas Breen.

For de forskjellige sjekkpunktene betyr det en endring logistikkmessig, men det er en utfordring som lar seg løse.

– Vi har gode sjekkpunkt i dag, og jeg er sikker på at vi klarer å fikse opp i dette, sier Breen skråsikkert.

Noen blir borte

Med den regelendringen for løpet neste år, ser ikke styrelederen bort fra at noen hundekjørere velger å stå over Femundløpet.

– Det er selvsagt en risiko vi løper, men den er vi villig til å ta. Femundløpet skal bli et løp der mulighetene til å vinne, eller hevde seg bra, er der for alle og enhver, Uavhengig av sponsorinntekter og andre økonomiske fordeler hver enkelt kjører har, sier Thomas Breen.

Dette er også grep som sørger for at Femundløpet kan være kvalifiseringsløp til Iditarod i framtiden også.

LES ALT OM FEMUNDLØPET HER!

Artikkeltags