Etter å ha vunnet fredagens klassiskdistanse, slo Marit Bjørgen tilbake lørdag. Johaug selv er ikke overrasket og mener selv hun ikke var like rå som på fredagens løp.

- Marit var veldig sterk i dag. I tillegg kjente jeg at jeg ikke hadde helt den dagen jeg hadde i går og da går sekundene fort. Men 19 sekunder er ikke noe skrekkelig avstand opp til Marit, sier Johaug til Østlendingen etter lørdagens konkurranse.

SE INTERVJU MED JOHAUG I ØVERSTE VINDU

Det er ventet å bli en duell mellom Bjørgen og Johaug hele denne sesongen, med konkurranse fra blant annet svenske Charlotte Kalla og polske Justyna Kowalczyk.

Etter åpningshelga på Beitostølen er de norske skikanonene like langt.

- Det kan bytte på litt fra dag til dag. Nå er det 1-1 foreløpig, sier hun smilende.

Ø-TV: Landslagstrener Kristiansen om duellen mellom Therese og Marit

Johaug reiser nå hjem til Oslo. Der blir det litt avslapping før verdenscupen åpner i Kuusamo til helgen. Johaug føler selv hun har fått gode svar etter sesongens to første konkurranser.

- Jeg er veldig fornøyd med åpningshelga, jeg kjenner jeg klarer å gå bra teknisk og skape kraft, så det er jeg veldig godt fornøyd med.

Fredagens klassiskrenn var nærmest perfekt fra Johaug. Landslagstrener Egil Kristiansen så en litt mer anspent Johaug på lørdagens skøyterenn.

- Det var et bra løp, men det var litt mer anspent fra Therese sin side i dag.

- Litt tilbake til gamle synder?

- Nei, det vil jeg ikke si, men det var litt høye skuldre, sier landslagstreneren.