Lørdag kveld meldte TV 2 at 26-åringen er blitt sammen med roverdensmesteren Nils Jakob Hoff (29).

Johaug ville først ikke kommentere romansen da det uunngåelige spørsmålet dukket opp på pressekonferansen etter henne fantastiske oppvisning på den klassiske 10-kilometeren i Kuusamo.

Der slo Johaug Marit Bjørgen på 2.-plass med hele 42,2 sekunder.

– Nå er ikke jeg veldig for å kommentere mitt privatliv offentlig i media. Jeg ønsker å fokusere på det sportslige, sa Johaug.

Men etter en kort samtale med langrennsleirens mediesjef Gro Eide da pressekonferansen var mer eller mindre avsluttet, ble hun mer konkret. – Ja, vi er kjærester, men mer enn det vil jeg ikke kommentere, sa Johaug.

Det trengte hun heller ikke. Hun hadde mer enn nok annet å snakke om etter sin første seier i klassisk stil i verdenscupen noen gang.

Perfekt løp

Johaug pangåpnet under søndagens løp. Etter fire kilometer hadde hun fått 25 sekunder ned til Marit Bjørgen.

– Et perfekt løp, og det kjente jeg allerede fra start av. Jeg kunne bare presse på uten å bli sliten. Det var godt å se at all teknikktreningen har gitt utslag. Jeg har aldri gått bedre i lett terreng før, sa Johaug.

Det var nettopp i det lette terrenget at hun for alvor tuktet konkurrentene i form av Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Charlotte Kalla.

Og det er nettopp lett terreng hun har hatt mest fokus på under treningen foran denne sesongen. Hun har lagt ned mye trening på «mølla» på Olympiatoppen.

– Jeg har tatt tak for å bli sterkere i overkroppen, og jeg har vært veldig bestemt på å ta tiden til hjelp for å skape kraft framover. Det er dette jeg har trent mest på, og jeg tenker på det hele tiden. Jeg skal ta meg tid til å kjenne at jeg treffer med skyvene, sa Johaug.

Overrasket

Johaug var best i klassisk på Beitostølen sist helg også. Det har hun vært de tre siste sesongene, men i motsetning til de siste årene maktet hun å følge opp i Kuusamo denne gangen.

Selv var hun overrasket over at avstanden ned til de andre ble så stor som den ble.

– Jeg hadde ikke trodd at avstanden skulle bli så stor, men det er det som skiller en middels dag fra en fantastisk dag. Du får ikke mange slike dager i en slik karriere, sa Johaug og innrømmet at hun hadde litt av den samme følelsen som da hun vant tremila under VM i Holmenkollen i 2011.

Bjørgen var imponert over sin lagvenninne og treningspartner.

– Vi har trent mye sammen, og jeg har visst siden i sommer at hun kom til å bli sterk og at hun vil vinne oftere denne sesongen enn hun har gjort tidligere. Jeg er veldig imponert over henne i dag, men samtidig vet jeg at dette fort kan snu, sa Bjørgen etter 2.-plassen.

Dette er Therese Johaugs kjæreste:

Nils Jakob Skulstad Hoff

■ Alder: 29 (5. februar 1985)

■ Idrett: Roing

■ Øvelse: Dobbeltsculler

■ Klubb: Fana

■ Meritter: VM-gull i 2013, EM-bronse i 2013, EM-bronse i 2012, 7.-plass i OL i 2012

(Kilde: NTB)

1
I ET FORHOLD: Roeren Nils Jakob Hoff, her fotografert under OL i London i 2012, har ifølge TV 2 funnet lykken og innledet et forhold med Therese Johaug. (Foto: Erik Johansen (NTB scanpix))

LES OGSÅ: