Onsdag reiste Kristoffer Langøien Skjelvik og resten av troppen til IBU-cupstarten til Beitostølen.

Tjue timer senere ble osingen sendt hjem.

– Det er jævlig synd. Jeg hadde lagt opp treningen til denne helgen for å slåss om videre IBU-deltakelse. Istedenfor måtte jeg starte på nytt med treningsarbeidet, forklarer en oppgitt Kristoffer Langøien Skjelvik på telefon fra Østersund, der han har vært reserve til søndagens mix-stafett i verdenscupen.

– Jeg fikk ropt meg litt hes på et sjekkpunkt der istedenfor, spøker Skjelvik.

Grunnen til at Skjelvik, Thekla Brun-Lie, Maren Wangensteen og Vetle Ravnsborg Gurigard ble sendt hjem fra Beitostølen er enkel.

IBU informerte tidligere i høst om at den nasjonale kvoten ved IBU-cuparrangementer er fjernet.

En endring Norges Skiskytterforbund ikke fikk med seg før utøverne de hadde tatt ut hadde tilbrakt tjue timer på Beitostølen.

– Vi har lagt oss langflate, og beklager på det sterkeste. I utgangspunktet skulle vi ha fått med oss denne endringen, og vil vil ta en runde internt hvorfor ikke dette ble oppdaget tidligere, sier idrettssjef i forbundet, Per Arne Botnan til Østlendingen.

Trener for herrenes rekruttlandslag, Knut Kuvås, er lei seg på utøvernes vegne.

– Dette er først og fremst synd for utøverne. De fikk ikke vist frem sitt potensiale, noe som er veldig synd, forklarer treneren til Østlendingen.

Per Arne Botnan bekrefter at forbundet har kommet med en personlig unnskyldning til alle utøverne som ble rammet av regelendringen.

– Det er trivelig at de legger seg flate og at de kommer med en personlig unnskyldning, men det hjelper ikke akkurat så mye, sier Skjelvik.