(Nettavisen)

Milan - Newcastle

Odds: Vinnermargin nøyaktig 1 mål

Kampstart tirsdag 19. september kl 18.45
Spillestopp kl 18.44

San Siro - Milano

Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play

Vi tror det blir en vinnermargin på nøyaktig 1 mål. Det spiller du på her til 2.25 i odds

Gruppespillet i Champions League sparkes i gang med Milan-Newcastle på San Siro tirsdag ettermiddag, og gruppe F er allerede blitt kalt for dødens gruppe. De to andre lagene er PSG og Borussia Dortmund, så her kommer det til å bli knalltøft å komme seg videre til sluttspillet.

Milan har fått en god start på sesongen i Italia, men gikk på en ordentlig karamell i sin siste kamp da de røk 1-5 mot byrival Inter på lørdag. Newcastle på sin side har trøblet i sesonginnledningen, men fikk en liten opptur med 1-0 hjemme mot Brentford i helgen.

Milan i toppen

Alle de store kanonene i Italia har startet sesongen godt, og etter fire serierunder er det Inter som leder, to poeng foran Juventus, og tre poeng foran Milan.

Milan har spilt tre av fire kamper på bortebane, og startet med 2-0 borte mot Bologna, før Torino ble knust 4-1 hjemme på San Siro. I tredje runde reiste de til Roma og vant 2-1 etter scoringer av Olivier Giroud og Rafael Leao.

Det var et Milan-lag med selvtillit som sto klare mot byrival Inter på lørdag, men mye av den forsvant i løpet av de drøye 90 minuttene kampen varte. Inter blåste naboen av banen og anført av Henrikh Mkhitaryan(to scoringer og en assist) kom Milan ordentlig ned på jorden.

Det var kamp frem til 70 minutter, da det fremdeles sto 2-1, men etter at Inter gikk opp til 3-1 raknet det fullstendig for Milan. Det kan forventes at manager Stefano Pioli vil ha en reaksjon etter ydmykelsen, og da passer det bra at ny kamp er allerede på tirsdag mot Newcastle.

All oddsen på Milan mot Newcastle finner du her

Sliter i Premier League

Etter mange tunge år hadde Newcastle en strålende sesong i fjor som endte med fjerdeplass i Premier League. Med det kvalifiserte de seg for Champions League for første gang siden 2002/03.

Starten på årets sesong var glitrende da de banket Aston Villa 5-1 hjemme i første serierunde, men etter åpningskampen har de fått trøbbel med hente trepoengere. De har riktignok hatt et tøft kampprogram, for i andre runde reiste de til Etihad og møtte Manchester City.

Det er som vi vet en av de tøffeste kampene i sesongen, og selv om de tidvis var bra med i det oppgjøret endte det med tap 0-1.

Hjemme mot Liverpool hadde de kontroll, spesielt etter at de tok ledelsen og Virgil van Dijk fikk marsjordre etter kun 28 minutter. Tross spillemessig overtak maktet de ikke å sette det andre målet som sannsynligvis hadde punktert kampen, og da Darwin Nunez plutselig var effektiv og satte to mål alene med Nick Pope, endte det med et bittert tap.

Det tapet virket å sitte i til det neste oppgjøret, for da ble de blåst av banen av tøffe Brighton. Evan Ferguson hadde en stor dag på jobben og scoret alle tre for hjemmelaget, og påførte Newcastle sitt tredje tap på rad.

Oppturen de fikk mot Brentford sist helg var viktig(seier 1-0), men kvaliteten må nok opp et hakk skal de få med seg noe fra San Siro tirsdag kveld.

Helt åpent

Den første kampen i gruppespillet er vanskelig å spå, og det ser vi også hos Norsk Tipping. Ren seier til Milan gir 2.50 i odds, uavgjort gir 3.50, mens seier til Newcastle gir 2.65.

Milan er vanligvis sterke hjemme på San Siro. I fjor tapte de kun to kamper i serie A, og den ene de har spilt i år endte med 4-1 mot Torino. I fjorårets Champions League røk de 0-2 hjemme for Chelsea i gruppespillet av Champions League, mens de slo Tottenham 1-0 i åttendedelsfinalen.

Siden 2017/18 har de gått på hjemmesmeller mot både Arsenal(0-2), Manchester United(0-1) og Liverpool(1-2), så de har ikke veldig god statistikk mot engelske lag de siste årene.

Vi er litt usikre på hvor gode Newcastle egentlig er for tiden, men på sitt beste kan de matche de fleste. I fjor var de ganske gode på bortebane, og tapte kun 3 av 19 kamper, mens så langt i år har de tapt begge(0-1 mot City og 1-3 mot Brighton).

Dette er en helt åpen kamp der det er vanskelig å spå en vinner, men vi tror det blir jevnt, og den kan definitivt bikke begge veier.

Vårt tips denne gangen er derfor at det blir en vinnermargin på nøyaktig 1 mål. Det spiller du på her til 2.25 i odds