(Nettavisen)

WC hopp - Vikersund

Lørdag 18. mars

Rennet starter kl 16.30

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV2 og TV2 Play

Det er to konkurransedager igjen av årets Raw Air, og når det skal hoppes verdens største bakke er ingenting avgjort i seierskampen.

Vikersundbakken ble åpnet første gang i 1936, og ble senere ombygget til skiflygingsbakke i 1966. Dette året satte også Bjørn Wirkola ny verdensrekord da han landet på både 145 og 146 meter.

Etter å ha blitt bygd om flere ganger sto dagens bakke klar i 2011, og siden Johan Remen Evensen både hoppet 243 og 246.5 meter den 11. februar 2011, er det Vikersund som har eid verdensrekorden.

Dagens rekord på 253,5 meter ble satt av Stefan Kraft fra Østerrike under Raw Air i 2017. Siden det er det ingen som egentlig har snust på ny rekord, og det blir spennende å se om noen kan nærme seg denne gangen.

I sammendraget av Raw Air er det Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft som kjemper om tittelen, med Anze Lanisek og Dawid Kubacki halsende et godt stykke bak.

Stillingen i Raw Air etter 13 hopp:

1. Halvor Egner Granerud Norge - 1770,3 poeng
2. Stefan Kraft Østerrike - 1747,9 poeng
3. Anze Lanisek Slovenia - 1712,5 poeng
4. Dawid Kubacki Polen - 1704, 2 poeng

All oddsen på lørdagens renn i Vikersund finner du her

Siste etappe av Raw Air er i gang, og hopperne avslutter den brutale turneringen med tre dager i verdens største hoppbakke.

Halvor Egner Granerud har skaffet seg en liten buffer før de to siste dagene - leder nå med 22,4 poeng på Stefan Kraft - og ut i fra fredagens kvalifisering i mammutbakken kan det virke som han trenger den.

Det er ikke tilfeldig at det er Stefan Kraft som har verdensrekorden på 253,5 meter. Østerrikeren har en teknikk som gjør at han er i stand til å stå ut hoppene på de aller råeste lengdene.

Han følger bakken så fint og har med seg enormt med fart på slutten av svevene, noe vi så igjen i gårsdagens kvalifisering. Med klart dårligst forhold av de som hoppet på slutten klinket han til med et superhopp på 239 meter. Han fikk også omgangens beste stilkarakterer og var hele 15 poeng foran Michael Hayboeck på andreplass, og 15,6 poeng foran Granerud på tredje.

Dagens renn kommer nok igjen til å handle om de to kamphanene på toppen av sammenlagtlisten. Halvor Egner Granerud er også en glimrende skiflyger, noe han beviste senest i Kulm for knappe to måneder siden.

Da vant han begge rennene, mens Stefan Kraft fulgte opp med en andreplass på lørdag og en tredjeplass på søndag.

Det var i den perioden Granerud omtrent ikke klarte å bli slått, mens Kraft nok har hevet seg litt siden det.

I dagens renn er det helt åpent, og det er vanskelig å spå hvem som stikker av med seieren til slutt. Kraft er favoritten og står til 2.25 i odds, mens Granerud følger like bak til 3.00.

Den tredje største favoritten er Timi Zajc - seier til han gir 10.00 - og sier litt om hvor langt foran Kraft og Granerud er.

Vår mann i dag blir likevel Stefan Kraft. Han var best både i treningshoppet og kvalifiseringen på fredag, og er den mest stabile skiflygeren i sirkuset.

Han setter perfekte nedslag nesten uansett hvor han lander, og vi tror han vinner og setter ytterligere press på Granerud i sammendraget av Raw Air.

Vårt tips er at Stefan Kraft vinner. Det spiller du på her til 2.25 i odds