(Nettavisen)

Tyskland - Japan

Odds: HUB og antall mål - Tyskland og det scores over 2,5 mål - 2,05 i odds

Kampstart onsdag 23. november kl 14.00

Spillestopp kl 13.59

Khalifa International Stadium

Kampen vises på NRK1 Det får du tilgang til her.

Vi tror at Tyskland vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,05 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 428 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Tyskland - 11

Japan - 24

Vinnerskalle som landslagssjef

Tyskland og Japan hadde en vidt forskjellig opplevelse i VM sist. Joachim Löws lag ble sendt hjem etter gruppespillet, mens Japan tok seg til åttendedelsfinalene.

Samurai Blue, som japanerne kalles, tok seg videre fra gruppespillet på målforskjell, men de viste hvilke kvaliteter som bor i laget før tapte 2-3 mot Belgia i åttendelsfinalen. Det sto 2-2 frem til fire minutter på overtid da scoret Nacer Chadli det avgjørende målet.

Tysklands EM-exit mot England i åttendedelsfinalen var siste spikeren i kisten for Löw, og han er nå erstattet av Hansi Flick.

VM er Tysklands første mesterskap med Hansi Flick som landslagssjef. Tyskerne har tatt seg til semifinalene i fire av de fem siste mesterskapene før de gikk på trynet i EM.

Flick er kommet inn for å fikse ting, men historien er imot ham før den første VM-kampen hans. Det er nemlig slik at ingen tysk landslagssjef har vunnet den første kampen sin i et mesterskap siden 1980.

Men; den tidligere Bayern München-treneren vant treble som Bayern-sjef, så han skal iallfall ha det som trengs for å gjøre Tyskland til et vinnerlag igjen. Det viste tyskerne også i kvalifiseringen til mesterskapet.

Det tyske laget har ambisjoner om å tangere Brasils VM-rekord. Søramerikanerne har vunnet VM fem ganger, mens Tyskland har fire VM-titler.

Selv om Tyskland ikke er det laget det en gang var, så kvalifiserte de seg til årets VM før noen andre.

Die Mannschaft har vunnet alle unntatt en av åpningskampene sine siden VM i Mexico i 1986, og vi tror også de vinner mot Japan i onsdagens match. Japanerne vil gjøre denne kampen underholdende, og vi tror det kan komme scoringer i begge ender av banen. Tallene viser at Tyskland kun har klart å holde nullen i to av de siste ti kampene, og det har vært scoret mål i begge ender av banen i seks av de syv siste kampene til tyskerne.

To lag som scorer mål

Japan har vist i kvalifiseringen at de er farlige offensivt. De har vunnet 15 av 18 kamper under Hajime Moriyasu. I denne perioden har de scoret 58 mål, og siden Tyskland fortsatt er inne i et generasjonsskifte, tror vi på en målrik kamp. Japan har scoret seks ganger i de fire siste kampene før VM, og de japanske spillerne kjenner tyskerne godt.

Hele åtte av spillerne i den japanske VM-troppen tjener nemlig til livets opphold i tysk fotball. Den største stjernen er Frankfurt-spilleren Daichi Kamada. I tillegg spiller Doan, Endo, Ko Itakura (Gladbach), Takuma Asano (Bochum), Hiroki Ito (Stuttgart), Yoshida (Schalke) og Ao Tanaka (Fortuna Düsseldorf).

Japan har spillere som kan lage problemer for det tyske forsvaret. Både Frankfurts Kamada og den tidligere Liverpool-spilleren Minamino er typer som er uforutsigbare.

To av de siste fire kampene til Tyskland har inneholdt minst seks mål, og det er mye som tyder på at kampen mellom Japan og Tyskland kan bli en underholdende affære. Det ble scoret 36 mål på de ti kvalik-kampene til Tyskland. Altså et snitt på 3,6 mål. Det er bare å finne frem popcornet. Denne matchen blir underholdende.

Vi tror at Tyskland vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,05 i odds