(Nettavisen)

Alexander Sørloth har havnet i skyggen av Premier League-profilene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, men det han gjør i den spanske toppdivisjonen denne sesongen er stort.

Sist lørdag scoret Alexander Sørloth i sin femte La Liga-kamp på rad. Det har ingen annen nordmann klart tidligere.

4,50 i odds på at Alexander Sørloth scorer mot Barcelona i kveld

Vi tror han fortsetter suksessen i Copa del Rey i kveld. Til 4,50 i odds mener vi det er spennende å spille på Sørloth-mål.

Barcelona - Real Sociedad

Odds: Alexander Sørloth scorer mål - 4,50 i odds

Kampstart onsdag 25. januar kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Camp Nou

Kampen kan sees på VG+

Vi tror at Alexander Sørloth scorer mot Barcelona. Det spiller du på her til 4,30 i odds

Alvaro Morata, Antoine Griezmann, Vinícius Júnior og Ousmane Dembélé er store stjerner, men de har en ting til felles. Alle fire ligger bak Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

Nordmannen herjer i den spanske toppdivisjonen. Han scoret sitt åtte mål for sesongen i helgen da Real Sociedad vant 2-0 borte mot Rayo Vallecano. Kun tre spillere har scoret flere mål enn ham så langt: Robert Lewandowski (13), Joselu (10) og Karim Benzema (9).

27-åringen har scoret i de tre siste bortekampene til Sociedad. Faktisk har fem av de åtte La Liga-målene hans kommet på bortebane. Han var ikke i klubben da Barcelona slo baskerne 4-1 i San Sebastian i La Liga, og vi tror nordmannen kan bli en ubehagelig overraskelse for Barcelona-forsvaret.

Barcelona - Real Sociedad

Odds: Real Sociedad vinner - 6,10 i odds

Kampstart onsdag 25. januar kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Camp Nou

Kampen kan sees på VG+

Vi tror at Real Sociedad vinner. Det spiller du på her til 6,10 i odds

Barcelona var langt fra sitt beste i søndagens kamp mot Getafe, men de klarte likevel å vinne 1-0. Dermed har de vunnet syv av ni La Liga-kamper op Camp Nou så langt denne sesongen.

Xavis lag var fryktelig svake fremover på banen mot Getafe. Heldigvis for katalanerne er Robert Lewandowski tilbake til kvartfinalen i Copa del Rey mot Real Sociedad.

Den polske goalgetteren ble utvist i 2-1-seieren mot Osasuna, som var siste kampen før VM-pausen. Lewandowski fikk to gule kort og skulle egentlig vært suspendert i én kamp, men etter å ha gjort noen provoserende bevegelser mot dommer Gil Manzano ble straffen skjerpet til tre kamper.

Lewandowski har scoret 22 mål for Barcelona så langt denne sesongen, og to av dem kom i andre serierunden borte mot nettopp Real Sociedad.

Barca er nå ubeseiret i de elleve siste kampene, hvorav åtte av kampen er vunnet.

Selv om Barcelona vant 4-1 i San Sebastian tidligere denne sesongen, tror vi ikke de får det like enkelt i onsdagens kamp.

Det er gode argumenter for at Real Sociedad vinner denne kampen. De har vunnet de fire siste bortekampene, og står med ni strake seire i alle turneringer, det har Sociedad aldri klart tidligere.

Problemet er bare at de har en sjokkerende dårlig statistikk mot Barcelona. Baskerne har ikke vunnet noen av de 16 siste kampene , og de har kun vunnet åtte av 58 kamper mot katalanerne. Borte mot katalanerne har ikke Sociedad vunnet siden 1–3 seieren i 1991.

Selv om Real Sociedad vant Copa del Rey i 2019-2020-sesongen, har ikke Imanol Alguacils lag gode resultater i denne turneringen. De har kun tatt seg videre fra åttendedelsfinalene fire ganger på de siste 30 årene.

Men nå har de en nordmann på topp.