(Nettavisen)

Uruguay - Sør-Korea

Kampstart torsdag 24. november kl 14.00

Spillestopp kl 13.59 Live odds etter kampstart

Education City

Kampen vises på TV2 Direkte og på TV2 Play

Vi tror Uruguay vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Uruguay - 14

Sør-Korea - 28

Portugal og Ghana er de øvrige lagene i gruppe H og Portugal og Uruguay er de klart største favorittene til å ta seg videre.

Fin miks i Uruguay

Landslagssjef Diego Alonso rår over en flott miks av unge fremadstormende spillere og solide veteraner. Diego Godin og Jose Gimenez danner et meget rutinert midtforsvar, mens Luis Suarez leder angrepstrioen. Liverpools Darwin Nunez, Real Madrids Federico Valverde, Tottenhams Rodrigo Bentancur og Napolis Mathias Oliveira representerer de litt yngre og Uruguay er blant lagene som kan gå langt i VM.

Oscar Tabarez ledet Uruguay i hele 15 år, før han fikk sparken i fjor høst etter en elendig start på den sør-amerikanske kvalifiseringen. Diego Alonso overtok og Urugauy avsluttet kvalifiseringen med fire strake seire. Uruguay har kun sluppet inn to mål i de ni kampene etter at Alonso overtok og samtidig har de et snitt på to scorede mål på de ni kampene.

Hvordan er det med Son Heung-Min?

Sør-Korea er neppe av samme kvalitet som de var på hjemmebane i 2002 og det vil være overraskende om de tar seg videre fra denne tøffe gruppa. Det er fortsatt uvisst om den klart største stjernen Son Heung-Min rekker åpningskampen, ellers er det tynt med profiler. Det er ikke sikkert at manager Paulo Bento risikerer sin største stjerne i åpningskampen, men trolig starter Son. Sør-Korea sjokkerte fotball-verden med 2-0 seier over Tyskland i VM i 2018, men tapte de to andre gruppespillkampene mot hhv Sverige og Mexico og lyktes ikke med å ta seg videre.

Uruguay er bunnsolide, de slipper nesten ikke inn mål og Sør-Korea får en svært tøff åpningskamp. Vi tror Uruguay innfrir sitt favorittstempel og vinner kampen og at kampen ender under 2,5 mål. 3,25 er klart spillbar odds på det utfallet.

Vi tror Uruguay vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen