(Nettavisen)

Fotballen begynner gradvis åpnes opp igjen. Denne lørdagen starter den færøyske toppdivisjonen. Det spiles fem kamper, hvor blant andre seriemester Klaksvik er i aksjon. I Hviterussland ruller også toppfotballen videre. Lørdag spilles det to kamper i den hviterussiske toppdivisjonen. I tillegg spilles det én kamp i den sørkoreanske ligaen.

Spill Lotto på lørdag og bli med i trekningen av 14 millioner kroner. Lever kupongen her!

KI Klaksvik - B36 Torshavn 1,92 - 3,20 - 3,30 (Spillestopp kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

KÍ Klaksvík er regjerende seriemestere på Færøyene. De vant ligaen i fjor etter en thrilleravslutning mot nettopp B36 Torshavn. Begge lagene sto med lik poengsum før den siste kampen, hvor de møtte hverandre. Klaksvik vant 3-0 på bortebane. Tre nordmenn bidro sterkt til klubbens første seriegull på 20 år, men alle tre er tilbake i Norge denne sesongen. Simen Sandmæl skal spille for Stjørdals/Blink, Magnus Stamnestrø er på plass i Ranheim og Torbjørn Grytten er Brattvåg-spiller. Nå har klubben erstattet dem med tre spillere som var i HamKam sist sesong: Ole Erik Midtskogen, Odmar Færø og Abubakar Ibrahim Aliyu. Sistnevnte spiller ikke denne kampen. Han er i Nigeria hvor det er utreiseforbud på grunn av koronapandemien.

De har også fått inn Sebastian Avanzini fra Horsens og Alessio Hyseni på lån fra Partizan. Jóannes Bjartalid er den viktigste spilleren. Han scoret 23 mål i fjor, fikk landslagsdebuten og ble kåret til årets spiller i ligaen. Han har tidligere prøvespilt for Viking og Raufoss.

Kristiansund-spiller vendte hjem

Klaksviks motstander i serieåpningen, B36 Torshavn, er en annen klubb som har flere spillere med bakgrunn fra norsk fotball i stallen. Meinhard Egilsson Olsen spilte for Kristiansund BK forrige sesong, men den færøyske landslagsspilleren er tilbake i den hjemlige ligaen denne sesongen. Der er han lagkamerat med en annen spiller som har spilt i Møre og Romdal. Sonni Ragnar Nattestad er født på Haiti, men har færøysk statsborgerskap. Midtstopperen har tidligere spilt for både Molde og Aalesund. B36 har vunnet ligaen tre ganger i løpet av de siste ti årene, og de er sikkert revansjesugne etter å ha tapt seriegullet på målstreken i fjor.

B36 har kun vunnet én av de siste fem bortekampene i Klaksvik. Seieren kom sist sesong. Da vant de 2-0 her. Det virker som Klaksvik har klart å erstatte spillerne som er forsvunnet.

Dette er en åpen match, men det virker som Klaksvik har stablet på beina et sterkt lag. De har klart å erstatte spillerne som har forsvunnet. Oddsen på hjemmeseier er 1,92 i odds. Spilestopp er klokken 17.55.

Denne kampen vises på TV 2 Sport 1 lørdag klokken 18.00

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset