Gå til sidens hovedinnhold

Vikinglotto-potten blir stadig større

Det var duket for første Vikinglotto-trekning i april. Slik gikk det.

(Nettavisen)

Disse tallene ble trukket ut onsdag 7. april:

11 - 12 - 14 - 15 - 27 - 39

Vikingtallet: 8

Det ble ingen Vikinglotto-millionærer etter månedens første Vikinglotto-trekning.

Førstepremiepotten i Vikinglotto står fortsatt stødig etter onsdagens trekning. Dermed vokser den nå til ca. 167 millioner kroner.

Spillefrist for Eurojackpot er fredag 19.00

106 dager siden sist en nordmann vant førstepremien i Vikinglotto

Forrige gang en nordmann tok førstepremien i Vikinglotto var 23. desember i fjor. Det er 106 dager siden.

På selveste Lille-julaften var det altså en nordmann som hadde gjettet alle riktige på Vikinglotto-trekningen. Vinneren plasseres godt på plass 4 over største Vikinglotto-utbetalinger noen sinne. Det legger vel til rette for en heidundranes julemiddag i minste fall.

- Jeg har hjertebank nå. Det er kjempegode nyheter, men jeg sliter med å tro på det, sa den sjokkerte vinneren av 310 millioner kroner i Vikinglotto.

Norsk Vikinglotto-millionær

Selv om ingen stakk av med millionpremie denne gangen, skal man ikke lenger tilbake enn til onsdag 24. mars for å finne en norsk Vikinglotto-millionær. Da delte en mann fra Drammen i Viken andrepremiepotten med en spiller fra Danmark - noe som gjorde at de kunne glede seg over nøyaktig 1 212 425 kroner hver.

- Å herregud, nå ble jeg glad! Jeg og kona satt og så på TV, og jeg har ikke rukket å sjekke kupongen ennå, sa mannen til Norsk Tipping den gangen. Vinnerkupongen hadde han kjøpt via mobilen tidligere på dagen.

Drammenseren hadde allerede planene klare for hva han ønsket å bruke deler av premien på.

- Kona og jeg venter bare på vaksinen, og at vi kan reise litt igjen. Vi er veldig glad i det begge to. Jeg tenkte først på Kanariøyene, men etter å ha vunnet en slik sum så blir det kanskje heller cruise i Karibien, fortalte den heldige Vikinglotto-vinneren, som ønsket å være anonym.

Full pott i Joker

Per Arne Stark (60) fra Skjervøy i Troms og Finnmark fikk vite at han var kveldens heldigste Joker-spiller da han var ute og kjørte. Han var rask med å skru av tenninga da han skjønte at han allerede hadde fått en fin inngangssum på 233 000 kroner. Om han skulle gå helt til topps på premiestigen ville han få 1 167 000 kroner.

- Oi! Det var overraskende, sa den heldige mannen til Norsk Tipping før trekningen. Han hadde ikke nerver til å ta opp ned-valgene selv, og overlot dermed det til maskinen Embla.

Spillefrist for Eurojackpot er fredag 19.00

Vinnersjanse i Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4

Antall millionærer i 2020 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635