Quarcoo EM-klar i tolvte time

ENER: Jonathan Quarcoo er Hedmarks ubestridte ener i friidrettssirkuset. Nå er Norges raskeste mann klar for å løpe 60-meter under EM i Glasgow.

ENER: Jonathan Quarcoo er Hedmarks ubestridte ener i friidrettssirkuset. Nå er Norges raskeste mann klar for å løpe 60-meter under EM i Glasgow.

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonathan Quarcoo trodde EM røk da han fikk en strekk i hamstringen under NM i Haugesund sent i januar. Men etter intensiv testing den siste uka, ble Elverum-gutten meldt klar for mesterskapet i Glasgow i tolvte time.

DEL

– Jonathan skal løpe. Det ble avgjort i går kveld, bekrefter Orion-trener Mette Karin Ninive overfor Østlendingen.

Fristen for å melde på EM-troppen er i dag kl. 14.00 - og dermed ble altså Quarcoo klar i siste liten.

– Vi ville ikke ta noen sjanser. Mandag denne uken kjørte han skikkelig sprint med piggsko, og det gikk bra. Så måtte vi vente til dagen etter for å se at det fortsatt gikk bra, før vi kjørte på med en ny konkurranseøkt onsdag. Da han heller ikke da kjente noe til skaden, føler vi oss trygge på at han kan løpe EM, sier Ninive, og legger til:

– Jeg har hatt kontakt med toppidrettssjefen hele veien, og onsdag var akkurat helt på grensa til at han skulle komme med, men vi måtte ha den økta for å være sikre.

Og dermed stiller altså Elverum-gutten til start på 60-meter i EM i Glasgow. Det er en meget gledelig overraskelse:

– Det har gått over all forvetning med den skaden. Det var heldigvis en liten strekk, som ikke satt på det verste stedet. Med behandlinger og rolig og forsiktig trening har det gått raskere enn vi kanskje fryktet i starten.

- Hva kan man forvente av Quarcoo i EM?

- Han har ikke løpt noen ordentlige konkurranser i år. Først var det en ankelskade som satte ham ut, og så var det hamstringen. Dermed mistet han hele januar og halve februar. Men vi har trent mye alternativt, og Jonathan var veldig rask før skaden kom - og er veldig rask nå - så det kan også gå veldig bra. Det er veldig vanskelig å si, men det blir veldig spennende å se hva han kan få til, sier sprintessets personlige trener.

Jonathan Quarcoo har en personlig innendørsrekord på 6,68, satt i fjor vinter. EM i Glasgow arrangeres mellom 1. og 3. mars.

Artikkeltags