Ståle Solbakken hedret med inkluderingspris

Ståle Solbakken sammen med Yosef Tamerat (t.h.) og Falmata Idris (t.h.) idet Solbakken mottar Annette Thommessens Hederspris 2018 for sitt arbeid med fotball som inkluderingsarena for flyktninger og asylsøkere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ståle Solbakken sammen med Yosef Tamerat (t.h.) og Falmata Idris (t.h.) idet Solbakken mottar Annette Thommessens Hederspris 2018 for sitt arbeid med fotball som inkluderingsarena for flyktninger og asylsøkere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

FCK-trener Ståle Solbakken er tildelt Annette A. Thommessens hederspris for sitt arbeid med fotball som inkluderingsarena for flyktninger og asylsøkere.

DEL

Den norske FC København-treneren var selv i Oslo torsdag for å motta NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere)-prisen.

– Han inviterer inn, han ser verdien i ulikhet og han lar folk få prøve seg i ulike roller, og kanskje viktigst: Han får summen av mangfold til å gi bedre felles resultater, heter det blant annet i begrunnelsen for prisen.

– Veldig overraskende. Det viktigste er at det blir satt et søkelys på temaet. Vi er ikke flinke nok på integrering, særlig av barn og ungdom. Det kan bli bedre. Blir det bedre, blir det ofte bedre også for foreldrene. Barn fortjener å få en sjanse, sier Solbakken til NTB.

Bok

Solbakken ga i 2017 ut boken «Løvehjerte», og der skriver han blant annet om betydningen av å ta vare på leken, spilleglede, om et felles sett med regler, men med åpenhet og tillit til nye som kommer inn med sine styrker og sin kreativitet.

Den norske treneren gir inntekten av boksalget, både i Norge og Danmark, til arbeid for og med barn og unge asylsøkere og flyktninger.

Torsdag ble han hedret med hedersprisen som ønsker å bidra til økt forståelse for asylsøkere og flyktninger, samt å markere betydningen av rettssikkerhet for asylsøkere.

– I forordet og i forbindelse med lanseringen av boken, både i Danmark og Norge, har han valgt å oppfordre til et rausere samfunn, og utfordrer både politikere og oss alle til en mer åpen og inkluderende holdning til mennesker på flukt, står i det i begrunnelsen.

NOAS ble grunnlagt i 1984 av Annette Thommessen som ledet organisasjonen fram til hun døde i 1994.

Minnefondet ble opprettet for å stimulere til øke rettssikkerhet for asylsøkere og flyktninger, og fra 2009 har NOAS og stiftelsen Minnefondet samarbeidet om Annette Thommessens hederspris.

Innholdsrik karriere

Solbakken hadde en lang spillerkarriere som inkluderte både HamKam, Lillestrøm, Wimbledon, Aalborg og FC København.

Etter at han tok over treneransvaret i HamKam i 2003, har han vært innom både FC Köln og Wolverhampton før han i 2013 tok over FCK-laget for annen gang etter også å ha trent den danske klubben fra 2005 til 2011.

Artikkeltags