Datteren gjorde valget enklere for Solbakken

Ståle Solbakken får familien til København.

Ståle Solbakken får familien til København. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mer tid med familien var en forutsetning for at Ståle Solbakken skulle takke ja til fire nye år i FC København. Nå flytter kona og datteren til Danmark.

DEL

Mandag ble det kjent at den norske suksesstreneren har signert ny kontrakt med den danske hovedstadsklubben. Avtalen strekker seg fram til 2023.

Beslutningen om å bli værende på dansk jord ble naturlig nok tatt i samråd med familien hjemme på Hamar. Den diskusjonen endte med at datteren Ida (14) og kona Anniken sa seg villig til å flytte til København for å se mer til pappa og ektemann Ståle.

Særlig datterens positive innstilling til flytting ble viktig for beslutningen som nå er tatt.

– Hvis hun hadde sagt at hun ville bli boende i Norge, hadde det blitt en vanskeligere diskusjon, men hun var positivt innstilt til dette, og det har gjort hele saken lettere, sier Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

– Sånn det ser ut nå, flytter Anniken og Ida hit. Det er viktig for meg, og det blir deilig, tilføyer han.

FCK-treneren har pendlet mellom Hamar og København etter at han i 2013 gikk løs på sin andre periode i den danske hovedstadsklubben. Mandag innrømmet han at det ikke har vært ideelt.

Mer tid med familien sto dermed høyt på lista da framtiden nylig ble diskutert.

Solbakkens eldste sønn Sondre blir ikke med til Danmark, men mellomstemann Markus kan komme til å gjøre det. Sistnevnte går i pappas fotspor og spiller for HamKam.

Han er også del av det norske G19-landslaget.

Ståle Solbakken har ledet FC København til et nytt seriemesterskap denne sesongen. Nordmannen har en høy stjerne i den danske storklubben.

(©NTB)

Artikkeltags