Solbakken sa nei til landslaget

SIER NEI: FC Københavns trener Ståle Solbakken er ikke lenger aktuell som norsk landslagssjef.

SIER NEI: FC Københavns trener Ståle Solbakken er ikke lenger aktuell som norsk landslagssjef. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ståle Solbakken har takket nei til å bli ny norsk landslagssjef i fotball. - Det ble for komplisert, sier han.

DEL

Det bekrefter FC København-treneren overfor NTB.

Solbakken skal i et møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb tirsdag ha gitt beskjed om at han ikke er aktuell som Per-Mathias Høgmos erstatter.

- Jeg har egentlig ikke tatt noe valg. Det hele ble avsluttet etter to møter. Det ble bare komplisert, sier 48-åringen til NTB.

Han var innstilt på å kombinere jobben som Norge-sjef med jobben i FCK.

- Ideen var å dobbeltjobbe, men det lot seg ikke gjøre. Jeg er veldig innstilt på å fullføre kontrakten med FCK, sier Solbakken.

Fåmælt Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier onsdag følgende til NTB om jakten på ny landslagssjef:

- Jeg har ingen ytterligere kommentar utover det jeg meldte i forrige uke. Vi er nå i en fase hvor vi har samtaler med flere kandidater, men vi har ennå ikke kommet dit at vi er klare til å gå i forhandlinger med én kandidat.

- Kan du bekrefte at Solbakken har takket nei?

- Det er ingen som er tilbudt jobben som landslagssjef. Den fasen er vi som sagt ikke kommet i ennå, svarer toppfotballsjefen.

Ståle Solbakken har kontrakt med FC København til sommeren 2018, men har antydet at han i løpet av 2017 vil samle familien. I øyeblikket bor han selv i den danske hovedstaden, mens kona og barna er bosatt på Hamar.

Solbakken har vært ansett som den heteste kandidaten til jobben som norsk landslagssjef etter at Høgmo fikk sparken i fjor høst. 1-2-tapet for Tsjekkia ble Høgmos siste kamp som landslagssjef.

Bekreftet samtaler

Solbakken har den siste tiden uttrykt seg positivt rundt landslagssjef-jobben, og nylig bekreftet han overfor NRK at samtaler med Norges Fotballforbund var innledet.

- Jeg har snakket litt med Nils Johan Semb, det har jeg. Men vi er ikke i mål på noen som helst måte, sa Solbakken til statskanalen under helgens idrettsgalla på Hamar.

Tidligere Stabæk-trener Bob Bradley er også blitt sterkt koblet til jobben som norsk landslagssjef. Han møtte Semb på Gardermoen sist uke. 

Amerikaneren, som nylig fikk sparken i Swansea etter bare noen måneder i jobben, seiler nå opp som en het kandidat til jobben som Høgmos erstatter.

Artikkeltags