Starter instagram-konkurranse: – Det er viktig å skape noe positivt i den situasjon vi alle er i nå

MANNEN BAK: Rolf Magnus Grenberg i Explore Finnskogen håper folk nå kaster seg ut i naturen og tar bilder.

MANNEN BAK: Rolf Magnus Grenberg i Explore Finnskogen håper folk nå kaster seg ut i naturen og tar bilder. Foto:

«Ut i kommunen» heter konkurransen som nå er dratt i gang i Solør og skal gå fram til 1. juni. – Vi ønsker å skape engasjement og aktivitet i en uforutsigbar tid og vise fram fordelene med å bo i et natur- og kulturlandskap som gir de aller fleste turmuligheter rett utenfor egen dør i egen kommune og hele Finnskogen også utenfor Solør.

DEL

Det sier leder i Explore Finnskogen, Rolf Magnus Grenberg. Konseptet for konkurransen eies av nettopp Explore Finnskogen, Finnskogen Friluftsråd og Finnskogen natur- og kulturpark. Det var Explore Finnskogen som hadde ideen til det hele og skal administrere konkurransen.

– Det er viktig å skape noe positivt i den situasjon vi alle er i nå. Med et turterreng rett utenfor døra kan vi bruke det uten å måtte ta hensyn til tett befolkede stier og steder med høy smitterisiko. Vi kan vise at friluftsliv er noe for alle og vise at definisjonen og terskelen er opp til hver enkelt, sier Rolf Magnus Grenberg.

Skape identitet

Å vise at Solør har mye å by på, og at innbyggerne her ikke trenger dra lange veger for drive friluftsaktiviteter, bør være motivasjon mer enn god nok for å få folk med på konkurransen, mener de som står bak opplegget.

FLOTT: Det er flotte opplevelser å få  ute i Finnskog-naturen.

FLOTT: Det er flotte opplevelser å få ute i Finnskog-naturen. Foto:

– Det handler også om å skape identitet og fellesskapsfølelse for oss som bor i distriktet. Det handler om å skape engasjement og spre våre gode turmuligheter. Alle helsemessige gevinster som litt frisk luft gir oss og kanskje i tillegg få en flott premie i tillegg, bør også bidra til å skape motivasjon, sier Grenberg.

Konkurransen går ut på at folk i regionen kan legge ut bilder på mediet Instagram med emneknaggen «utikommunen» sammen med emneknaggen egen kommune i tekstfeltet.

For hvert innlegg man har på emneknaggen «utikommunen» øker vinnermulighetene.

Bildene må være tatt etter at konkurransen ble satt i gang 3. april.

Vinneren trekkes 1. juni basert på at alle bildene som blir lagt ut på den nevnte emneknaggen.

Premien er opplevelsesbasert aktivitet for hele familien på Finnskogen til en verdi av minimum 10.000 kroner.

Løfte distriktet

Grenberg i Explore Finnskogen peker videre på at dette er en mulighet for alle innbyggerne til å bidra til å løfte Solør-distriktet og hele Finnskogen opp og fram.

BRENNENDE: Mange har en brennende interesse for å løfte Finnkogen ytterligere.

BRENNENDE: Mange har en brennende interesse for å løfte Finnkogen ytterligere. Foto:

– Friluftsliv er det jo så fort du er ute i naturen. Man behøver ikke utøve avanserte ting. Går man en tur med hunden, er det friluftsliv. Man behøver ikke dra på lange og omfattende ekspedisjoner for å utøve friluftsliv. Man finner den rett utenfor døra, og de finnes over alt i våre tre kommuner. Vi mener denne konkurransen er en fin mulighet. Bildene behøver ikke være i superklassen og tatt med avansert utstyr for å sikre gevinst. Vinneren skal trekkes ut blant alle som leverer bilder, sier Rolf Magnus Grenberg.

Så nå er det bare å ta turskoene på og holde mobilen og kameraer klare for å fange det den enkelte synes er et spennende og flott motiv.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken