– Skader næringsutviklingen i Hedmark

KRITISK: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) er kritisk til regjeringens stadige kutt i regionale utviklingsmidler. (Foto: Rune Hagen)

KRITISK: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) er kritisk til regjeringens stadige kutt i regionale utviklingsmidler. (Foto: Rune Hagen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) er bekymret over H/Frp-regjeringens stadige kutt i de regionale utviklingsmidlene. Hun mener dette skader næringsutviklingen i Hedmark.

DEL

– De regionale utviklingsmidlene er kuttet med hele 440 millioner kroner i løpet av H/Frp-regjeringens tre første år. I forslaget til budsjett for 2017 foreslår regjeringen ytterligere kutt, denne gangen på rundt 400 millioner kroner. For Hedmarks del vil dette bety 24 millioner kroner mindre i regionale utviklingsmidler, dersom regjeringens budsjettforslag blir vedtatt, påpeker Trettebergstuen, som er sterkt kritisk til dette:

– Det vitner om en regjering som ikke evner å ta hele landet i bruk, og som verken forstår eller griper mulighetene som finnes i Norge. Gjennom fire år og fire budsjetter har de gradvis kuttet og bygget ned midlene til regional utvikling. Regionale utviklingsmidler bidrar til økt konkurransedyktighet, sysselsetting og forbedrede rammebetingelser for næringslivet Fordi midlene fordeles til fylkene, som har god kjennskap til utfordringen i nettopp sin region, kan de også tilpasses områdenes spesielle utfordringer. Regjeringens kutt i disse midlene svekker Hedmarks mulighet til å drive næringsutvikling, skape arbeidsplasser og skape ny vekst i regionen, spesielt knyttet til det grønnes skiftet og arbeidet med bioøkonomi, sier Trettebergstuen, som opplyser at Ap i sitt alternative budsjett foreslår 200 millioner kroner mer til regionale utviklingsmidler, noe som ville ha gitt 11 millioner ekstra til Hedmark.

Det er imidlertid svært små muligheter for at dette går gjennom med dagens sammensetning på Stortinget.

– Vi er inne i en periode med historisk høy arbeidsledighet. For Ap er det viktig å skape og opprettholde arbeidsplasser over hele landet. De regionale utviklingsmidlene bidrar til dette, uttaler Trettebergstuen.

Artikkeltags