– Innlandet sviktes med manglende satsing

SKUFFET: Aps Anette Trettebergstuen er skuffet over regjeringens forslag til statsbudsjett.

SKUFFET: Aps Anette Trettebergstuen er skuffet over regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aps Anette Trettebergstuen mener at regjeringen har sviktet Innlandet ved sin manglende satsing bioøkonomi, helsenæringer og skog i sitt forslag til statsbudsjett.

DEL

– I hele valgkampen lovte både Kristian Tonning Riise (H) og Tor Andre Johnsen (Frp) bokstavelig gull og grønne skoger for Innlandet og det grønne skiftet. Det er oppsiktsvekkende lite å se av skiftet i forslaget til statsbudsjett, sier Trettebergstuen.

Hun mener at Hedmark (og Innlandet) burde vært spydspissen i en aktiv satsing rundt bioøkonomi, skog, bioøkonomi og spillnæring.

– Jeg kan ikke se at regjeringen tar noen grep på disse områdene, sier Trettebergstuen.

Hun beskriver budsjettet som forutsigbart skuffende når det gjelder kommuneøkonomien.

– Når lønns- og prisveksten blir tatt med vil de fleste kommunene oppleve forverret økonomi – ikke minst ute i distriktene.

– Har du ingenting positivt å si om budsjettet?

– Både innen samferdsel og forsvar er det vekst. Men også på disse områdene ønsker Ap tydeligere satsing. 20 ekstra studieplasser til Høgskolen er en skritt i riktig retning. Også her ville det ha kommet mye mer med oss. Men med skattelette som særlig gagner de rikeste er det vanskelig å få til en mer aktiv politikk, særlig for distriktene, sier Anette Trettebergstuen.

Artikkeltags