KrF bryter, bekrefter Hareide

Artikkelen er over 3 år gammel

KrF ser ikke muligheten nå til å gå videre i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene, bekrefter KrF-leder Knut Arild Hareide.

DEL

Hareide la skylden på ultimatumet rundt den såkalte bilpakken for at det nå har blitt brudd, og ba regjeringen om å tenke seg om en gang til.

– Vi har vært konstruktive og prøvd å finne løsninger utenom bilpakken. Det har vist seg å være for vanskelig, sa Hareide.

Han sa at dersom regjeringen kommer tilbake med løsninger som de vet vil føre til en enighet vil det være avgjørende – og understreket at regjeringen vet hva det innebærer, og sikter til ultimatumet Frp har framsatt på bilpakken.

Siv Jensen må være seg sitt ansvar bevisst, ifølge partilederen

– Det hviler et stort ansvar på Siv Jensen og Frp. Jeg kan tenke meg hvordan Carl I. Hagen hadde opptrådt hvis det var Bondevik-regjeringen som hadde stilt et slikt ultimatum. Det ville vært et sirkus uten like, sa Hareide.

Og for å understreke at han åpenbart mener det er Frp som har skylden for budsjettkrisen, roset han utvetydig statsminister Erna Solberg (H) og hennes lederskap.

– Hun har vært veldig konstruktiv og hele veien søkt gode løsninger. Jeg har ingen grunn til å kritisere hennes lederskap, sa Hareide.

LES OGSÅ:

Artikkeltags