Stengte grenser har ført til enorm økning – enda kunne Simen ha solgt mer

LANGT FRA TOMT: Butikksjef på Coop Obs Elverum, Simen Steigedal, kan forsikre om at det på langt nær er tomt for brus i butikkhyllene.

LANGT FRA TOMT: Butikksjef på Coop Obs Elverum, Simen Steigedal, kan forsikre om at det på langt nær er tomt for brus i butikkhyllene. Foto:

En god miks av ekstreme temperaturer og grensestenging har ført til en vanvittig økning i salg av mineralvann hos dagligvarebutikkene i Elverum.

DEL

Dagbladet meldte torsdag om at Ringnes hadde problemer med levering av spesielt Pepsi Max i sommervarmen.

– Det har vært et vanvittig trykk, og vi er litt på etterskudd med leveringen. Vi har varer, det er bare utfordringer med å få dem ut, kunne Nicolay Bruusgaard, pressekontakt i Ringnes fortelle.

Årsaken til det vanvittige innkjøpet av leskedrikk, skyldes en liten bukett av hendelser som slår til på samme tid.

Den ekstreme varmen vi opplever gjør naturligvis de fleste tørste, og da kan det lett friste med en iskald brus.

I tillegg sørger korona-situasjonen for at de fleste er mye mer hjemme.

– Håper grensene forblir stengt lenge

Men det som her i distriktet kanskje er den aller største grunnen til den ekstreme økningen i brussalget, spesielt bokser og halvliters flasker, er stengingen av svenskegrensa.

På Rema 1000 Elverum ved Ydalir har butikksjef Anders Bekk vært forberedt på salgstoppen.

– Vi vet jo at det går ekstra mye av brus og drikke når det er varmt så da bestiller vi ekstra mye så vi ikke går tom. Vi sitter ikke og ser på værmeldinga og blir sjokkert over at det er varmt, sier Bekk.

Han forteller at det selvfølgelig er noen ting det kan bli tomt for, som noen typer flaskeøl, men at det stort sett holder.

Salget på drikkevarer har uansett skutt i været de siste tre ukene.

– Vi har i hvert fall doblet salget på drikke de siste tre ukene, om ikke enda mer. Så jeg håper vel egentlig at grensene forblir stengt en god stund til, smiler butikksjefen.

Økt salget med 170 prosent

Også hos Coop Obs har de merket godt at sommeren virkelig har meldt sin ankomst. Salget av brusbokser har gått i været, og da Østlendingen var innom, var det tomt for brett med både Coca-Cola og Pepsi Max på boks.

– Vi har kampanje på brett så da blir det solgt mye. Det er heller ingen ulempe at svenskegrensa er stengt, noe vi merker spesielt her på Østlandet og i Trøndelag. Vi vet ikke når vi får flere brett. I går kom det plutselig inn Sprite så det kan godt komme Cola i dag, sier butikksjef Simen Steigedal, som presiserer at de har alle typer brus, kanskje bare ikke i alle størrelser.

Sammenlignet med denne uken i fjor har salget økt med 170 prosent, forteller Steigedal.

Han sier også at de har bestilt tre ganger så mye som i fjor, men at det fortsatt ikke er nok, og kaller det hele et mineralvannseventyr. Det mener han bør få politikerne til å åpne øynene.

– Dette synliggjør jo virkelig hvor mye penger som faktisk går til Sverige.

– Generelt går det mye av alt

Naturligvis merkes også bruskjøret hos Kiwi Hanstad, uten at det har gått tomt av den grunnen.

– Det går mye mer av alt egentlig, men når det gjelder brus, merker man det mest på bokser og halvlitersflasker. Sigaretter og snus blir det også solgt en del av, de typiske harryhandel-varene egentlig, forteller butikksjef Mona Nymoen og fortsetter:

– Vi får nok varer når det kommer påfyll så det pleier å holde. Det kom inn masse på onsdag.

Artikkeltags