(Hamar Dagblad)

Bla i motivene over for å se flere bilder fra Kringla.

– Jeg brenner for virkelig godt brød. Det gode gamle håndverket har dessverre blitt visket ut med tiden. Men de små bakeriene som har tatt fram de gamle teknikkene gjør det bra. I vår bransje må man enten drive med noe spesielt eller drive i storskala for å lykkes, sier Stig Ottesen hos Kringla Bakeri.

Introduserer surdeigsbrød

Bakeriet nederst i Torggata er Mjøsankers tilbud for varig tilrettelagt arbeid og bidrar til at 15 ansatte får delta i arbeidslivet.

I oktober ansatte de ny sjefbaker.

Stig Ottesen, opprinnelig fra Moelv, kom til bedriften fra Bakeriet i Brumunddal der han jobbet i fem år.

Før det hadde han drevet for seg selv i Lillehammer i ti år hos Røyslimoen Bakeri og Konditori. Et sted som ble synonymt med gode brød.

– Vi hadde samarbeidet tidligere gjennom Matfatet i Brumunddal og jublet da Stig søkte. Han er jo i våres øyne den beste bakeren i Innlandet. Og vi visste at han hadde mange ideer, sier markeds- og informasjonssjef hos MjøsAnker, Silje Utkilen.

Ottesen, som vil jobbpendle mellom bostedet Gausdal og Hamar, er allerede i gang med å legge planer:

– Det kommer smaksrike surdeigsbrød med lange liggetider, helt uten tilsetningsstoffer. Bakt i steinovn. Og mye annet.

Mennesker i fokus

– Hvorfor ville du hit?

– Det er et sted hvor mennesket står i fokus. Hos Kringla handler det om å gi andre mennesker en god jobbhverdag, sier 46-åringen.

– Vi baker brød og vi lager brødbakere, skyter Utkilen inn.

– Mange bedrifter er avhengige av å få «kringla fra Kringla», selve merkevaren vår. Og vi har store marsipankaker som folk bestiller i alle sammenhenger. Kringla Bakeri har et vanvittig potensial, som vi må utnytte. Derfor vil vi tilby et mer variert utvalg enn det vi gjør i dag, sier Utkilen og holder fram en boks med ferske makroner som vil selges i bakeriet heretter.

– Og nå åpner vi nå også på lørdager.