Gå til sidens hovedinnhold

Stig Tore (26) gjenforenes med Børge Lund, seks år etter de tok gull sammen

Onsdag signerte Elverum Håndball en av landets største kanttalenter i Kasper Lien fra Halden. Fredag ble en langt mer merittert herremann klar for landets beste håndballklubb.

26 år gamle Stig Tore Moen Nilsen var en av Norges største håndballtalenter da han tok eliteserien med storm for Bodø og ble kåret til ligaens beste i en alder av 20 år, tilbake i 2015.

Samme år fikk han debutere på det norske A-landslaget.

Under Børge Lund i nordlandsklubben bidro den hardtskytende høyrebacken til at klubben tok sitt første cupgull i desember samme år.

Nå gjenforenes Stig Tore Moen Nilsen og Børge Lund i Elverum.

26-åringen har signert en to år lang avtale med Elverum. Han kommer fra danske GOG, der han også er cupmester. I tillegg har han spilt for den svenske storklubben Kristianstad.

Les også

Elverums daglige leder har ikke tenkt på møtet med Barcelona enda: – Nå handler det bare om å få gutta hjem

Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg er storfornøyd med signeringen.

– Vi får inn en spiller med mye erfaring, som er veldig, veldig god høyreback. Han har gjort det bra i både Sverige og Danmark, og vi mener vi har gjort en god signering her.

Myhre innrømmer at Moen Nilsen har vært inne i bildet en stund, men da Schønningsen valgte å gå til Bundesligaen, så gjorde de rask prosess med signeringen.

– Han tilfører rutine. Vi prøver å ha en blanding av de beste talentene og etablerte spillere. Samtidig var det viktig å få inn en på toårskontrakt. Det gjør at vi er dekket med kvalitet på høyrebacken, med tanke på at Dominik Máthé går ut neste år.

– Er det noen flere signeringer på papiret nå?

– Det er fortsatt noen ting som er litt uavklart. Men i all hovedsak, så er det meste på plass, sier Myhre.

Les også

Schønningsen forlater Elverum etter sesongen

Kommentarer til denne saken