Stor-Elvdal kommune har vært rustet til storinnrykk og oppmerksomhet langt utenfor egne kommunegrenser. Med hjelp av tidligere statsråder, Sylvia Brustad og Sigbjørn Johnsen hadde kommunen invitert til en ny og stor nasjonal distriktskonferanse om distriktenes utfordringer og muligheter.

Må utsettes

– Men Covid-situasjonen er fortsatt så usikker at Stor-Elvdal kommune har besluttet å utsette konferansen til 19. mai 2022. Om et år kan vi forhåpentlig arrangere konferansen fysisk på Koppang, opplyser Sylvia Brustad.

– Heldigvis kar vi fått tilbakemelding fra deltakerne som forstår avgjørelsen. Mange har allerede sagt at de ønsker å delta neste år, sier Brustad.

Toppet lag

I år kunne ikke statsminister Erna Solberg komme på grunn av et nordisk statsministermøte, og skulle erstattes av nestleder Tina Bru. Både Sps Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Aps Jonas Gahr Støre var klar sammen med Frps leder Sylvi Listhaug og Rødts Bjørnar Moxnes.

Humorist og sosiolog Harald Eia skulle holde foredrag om hvorfor «norsk kultur er overlegen andres – og andre misforståelser om hvordan vi ble verdens beste land».

LO og NHO lovte også å stille med sine toppsjefer, konserndirektørene i Eidsiva, Sparebank1 Østlandet og Moelven var også klare. Professor Victor Norman som ledet regjeringens distriktsutvalg, gledet seg til å komme.

Stor-Elvdal på kartet

– Vi kommer igjen neste år, lover Sylvia Brustad.

Ordfører Even Moen har tidligere sagt at programmet ble mye større og omfattende enn han kunne drømme om. – Vi håper fortsatt å sette Stor-Elvdal på kartet, sier han.