Kaupangrmart´n: Hederspris til folkekjært par

Overrasket: Anne Lise og Åge Hval fikk overrakt hedersprisen av ordfører Terje Hoffstad (t.v.).

Overrasket: Anne Lise og Åge Hval fikk overrakt hedersprisen av ordfører Terje Hoffstad (t.v.). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Grunnet gjentakende forslag fra bygdefolket, ble det under onsdagens mart'nsåpning delt ut en nyopprettet hederspris til to storelvdøler bygdefolket har satt stor pris på i mange år. Ildsjelprisen for 2017 fikk også sin velfortjente eier.

DEL

Under årets mart'nsåpning røpet ordfører Terje Hoffstad at det i flere år har vært nominert to kandidater til Ildsjelprisen som ikke helt falt under kriteriene, derfor bestemte juryen seg for at i år måtte det deles ut en hederspris til to som har utmerket seg spesielt over lang tid og som storelvdølene har satt stor pris på.

– Ser alle

Mottakerne av hedersprisen er Anne Lise og Åge Hval og i begrunnelsen nevnes at paret er genuint interessert i folk og ser alle. De har blant annet reist rundt i egen bil for å hente de som ikke har hatt mulighet selv til å komme til lørdagstreffet i Kirkestua, og har begge vært tilgjengelig til alle døgnets tider for dem som trenger støtte i en vanskelig situasjon. Begge har også vært aktive med å arrangere turer i kommunens store friluftsområder. Åge har vært prest i Stor-Elvdal i to lange perioder.

– Tusen takk for alt dere har bidratt med i Stor-Elvdal. Jeg setter stor pris på å få overrekke dere denne hedersprisen, og med en treretters middag på Norsk Kultursenter/Stor-Elvdal Hotell, avslutter ordfører Terje Hoffstad.

Det var et rørt og overrasket par som entret scenen til stående applaus fra publikum, og som takket for å ha fått dele så mye med storelvdølene opp gjennom årene. Selv om de har flyttet til Stange, lovde de å komme innom Stor-Elvdal innimellom.

Raus ildsjel

«Je kjinner ei jinte, je, et grepa kvinnfolk som alltid stiller opp for andre, uansett egen situasjon», begynte et av forslagene juryen fikk tilsendt. Jinta innsenderen siktet til, var Gerd Strand.

Videre i begrunnelsen fra juryen for årets ildsjel sto det at Gerd er arbeidsom, snill og aldri framhever seg sjøl. Hun er ikke redd for å ta i et tak og får ting gjort, hun stiller opp enten det gjelder foreningsarbeid, dugnader eller for slekta. Ildsjelen er alltid i godt humør, og med en entusiasme som smitter over på andre.

Hun har i flere år vært en pådriver for Grendetreffen på Noren, juryen vet ikke hvor mange juletrefester og 17. mai-arrangementer, bare at det er mange.

– Som dere forstår er hun en ordentlig hverdagshelt, som ikke gjør så mye ut av seg, men som gjør utrolig mye for andre. Kultursjefen fortalte at hun er ei dame som kan invitere en hel gjeng på sild og poteter, og få det til å bli et festmåltid. Dama er et stort forbilde på hvordan vi skulle ønske vi selv kunne være, avslutter ordfører Terje Hoffstad før han overrekker årets ildsjelpris til en sprudlende og glad mottaker.

Idrettspris

Årets idrettpris for ungdom ble delt ut av Olav Follstad på vegne av Stor-Elvdal idrettsråd og gikk i år til Thomas Kort som har utmerket seg både innen ski, orientering, skiskyting og friidrett. Han blir beskrevet som treningsvillig, blid og som et godt forbilde grunnet sin gode treningsmoral og innstilling.

Vimarida og Anders Modal sto bak kveldens musikalske innslag. Modal fremførte innslag fra sin nye CD som er resultat av et samarbeid med Bjarne «Boye» Rusten, som har fått navnet Fra minneboka: en hyllest til «Boye».

Artikkeltags