Valg av tema for årets forestilling fra Storgata 196, med premiere i disse dager, utartet seg fra en ide om Stevie Wonder til det amerikanske plateselskapet Motown records' rikholdige arkiv som spenner seg fra 60-tallet fram til i dag.

Funky og fengende

Popinspirert soulmusikk er Motowns kjennetegn, og gjengen i Storgata 196 oppdaget fort at at det var særdeles vanskelig å sitte i ro under øvingene. Programmet inneholder hits fra blant andre Marvin Gaye, The Supremes, Lionel Richie, The Temptations og Smokey Robinson.

– Dette er ikke musikk å sitte rolig til, så på den aller siste forestillingen fjerner vi amfiet og lager dansegulv, opplyser prosjektleder Gro Østbø som håper på en skikkelig festkveld.

Og det betviles at det ikke vil rykke i discofoten når Jackson Fives «Blame it on the boogie» oppfordrer til å kaste seg med i dansen.

Lokal tilknytning

Storgata 196 har i år hatt noen utskiftninger, men gjengen på 14 har fortsatt alle en tilknytning til Østerdalen, da hovedsakelig Stor-Elvdal. Jørund Westgaard, Jan Tore Myrbakken og Haaken Fjellberg Danielsen er ikke med i årets oppsetning, men de har fått med seg Tjeerd Bakker på tangenter og Andrea Fjellberg Danielsen på vokalsiden. I år har de også med seg Svein Johannessen som har laget blåsearrangementene.

Øvingsbasen har delvis blitt flyttet til Stange der Gro nå bor, men den siste uka har de øvd «hjemme» på Koppang. I tillegg har de fått med seg lokal frisørkompetanse: Hilde Myrvang skal sikre tidsriktige sveiser og solide tuperinger.

Dette er fjerde oppsetningen i Storgata 196 sin regi. Tidligere har de presentert låter fra Queen, The Police/Sting & Pink Floyd, og i fjor sto musikk er komponert av Bjørn Ulvaeus og Benny Anderson på menyen. Sistnevnte forestilling var også en rørende markering av at det var ett år siden en av initiativtakerne og leadgitarist, Eirik Danielsen, døde brått.