Kommunale bygninger i Stor-Elvdal påført vannskader – nå er de utbedret

TETTET: Arbeidet på kommunehusets tak i Koppang sentrum er avsluttet og nytt tak er på plass. Foto: Sigbjørn Kristiansen

TETTET: Arbeidet på kommunehusets tak i Koppang sentrum er avsluttet og nytt tak er på plass. Foto: Sigbjørn Kristiansen

Av

Flere kommunale bygninger i Stor-Elvdal har vært påført vannskader for betydelige summer som nå er utbedret.

DEL

Rundt Moratunet sykehjem har kommunen blant annet gravd en drensgrøft for å hindre inntrenging av vann som presses inn i kjelleretasjen fra terrenget omkring.

Ifølge vedlikeholdssjefen for de kommunale eiendommer, Tor Einar Skogesal, er man nå kvitt dette problemet som har pågått en tid.

– I løpet av en uke i månedsskiftet september/oktober i høst, ble det avdekket lekkasjer tre ganger fra taket på kommunehuset Myrvang. Ved ett tilfelle rant det vann ned i lokalet hvor kommunens servicetorg holder til, sier han.

Ifølge Skogsal oppstod det skader på furugolvet som følge av lekkasjen.

Taket viste seg å være dårlig isolert, og det var et klart påtrengende behov for en oppgradering til dagens standard i bygningens kjeller.

– Det var Østerdalen Byggeservice som fikk denne omfattende entreprisen etter en begrenset anbudskonkurranse, sier Skogesal.

I disse dager er takarbeidene avsluttet.

Artikkeltags