– Sitter langt inne å hoste opp 15 millioner

Varaordfører og ordfører i Stor-Elvdal, Linda Otnes Henriksen og Terje Hoffstad (begge Ap) ser på muligheten for å inngå et kompromiss i den mye omtalte «elgkrigen» mellom Stor-Elvdal og Moose Jaw i Canada.

Varaordfører og ordfører i Stor-Elvdal, Linda Otnes Henriksen og Terje Hoffstad (begge Ap) ser på muligheten for å inngå et kompromiss i den mye omtalte «elgkrigen» mellom Stor-Elvdal og Moose Jaw i Canada. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stor-Elvdal vurderer å sende en delegasjon til Canada for «fredssamtaler» i konkurransen om å ha verdens største elg.

DEL

Den store «elgkrigen» mellom Stor-Elvdal og den canadiske byen Moose Jaw fortsetter, men nå ser førstnevnte på muligheten for å inngå et slags kompromiss.

– Vi har kontaktet ordfører Frasier Tolmie i Moose Jaw for å se nærmere på muligheten for å innlede en dialog om å bygge elgene like høye, slik at vi kan dele på å ha verdensrekorden, sier varaordfører i Stor-Elvdal, Linda Otnes Henriksen (Ap) til Dagbladet.

Enn så lenge har ikke ordføreren i Moose Jaw, Frasier Tolmie, svart på henvendelsen.

Avisen mener likevel å vite at varaordføreren har blankofullmakt til å reise til Canada på kort varsel hvis det skulle vise seg at canadierne vil forhandle.

– Har ikke så mye å svare med

Ordfører i Stor-Elvdal, Terje Hoffstad (Ap), er smånervøs for at kommunen kommer til å miste rekorden om å ha verdens største elg i framtida. Han har også sine tvil om en eventuell dialog vil føre fram.

– Ordfører Tolmie er under stort press der borte og det sitter langt inne for oss å hoste opp 15 millioner kroner til å bygge gull-elgen som kunstneren Linda Bakke har hentet inn tilbud på. Blir vi slått, har vi ikke så mye å svare med, sier Hoffstad.

Så mye vil en ny, 20 meter høy elg i gull koste

Innsamlingsaksjon

Torsdag denne uka ble det ifølge Dagbladet kjent at det canadiske bryggeriet Moosehead har bidratt med 25.000 dollar (cirka 220.000 norske kroner) på bordet for å få Mac the Moose til å bli verdens største igjen.

Fredag var det til sammen samlet inn 237.666 kroner.

Elgen Mac the Moose som befinner seg i den lille byen Moose Jaw i den syd-sentrale delen av Saskatchewan i Canada, var en gang verdens største, men måtte se seg slått med 30 centimeter da Storelgen ble avduket høsten 2015.

Nettopp dét har skapt relativt stor bitterhet hos canadierne (dog med litt glimt i øyet), som nå vil gjøre alt i sin makt for å ta tilbake tittelen om å ha verdens største elg.

Artikkeltags