(Hamar Dagblad)

Vinsmaking har vært arrangert to ganger før, men ølsmaking på Matkvartalet er noe helt nytt. Det lå kanskje litt i kortene at det ville komme med tanke på at Jeremy Metzger har sitt eget mikrobryggeri på huset og tilbyr øl som er blitt veldig populært i Hamar. Johannessen er like fullt gledelig overrasket over responsen på ølsmakingstilbudet.

– Der fikk vi 38 påmeldte på kort tid og vi har satt ca. 40 som tak, så dette er et meget bra antall. Vi har tidligere hatt godt besøkte vinkvelder, men nå ser det ut som øl skal bli like populært, sier Johannessen som er mat -og drikkeansvarlig på Matkvartalet. På ølkvelden vil det også bli besøk fra Hogna Brygg som kommer med egne ølbryggere. Interessen for ølbrygging har de siste årene skutt i været og mange ser ut til å være interesserte i å lære litt av proffe folk.

– Sånne ting kommer vi helt sikkert til å få i stand mer av, sier Clas Kjernli.

Johannessen og Kjernli ser for seg at Matkvartalet kan bli et opplevelsessenter for smak på mer enn en måte. Begge driver egne restauranter der henholdsvis Safran og Gordita, men de mener at bygget kan huse mer enn ren serveringsdrift framover.

– Vi ser på muligheten for å utvide bruksområdet på Matkvartalet litt. Etter hvert håper vi å kunne dra i gang både akevittsmaking, Cognac-smaking og kurs i drinkmiksing. Vi ønsker å tilby noe som ikke finnes og det er mye som kan gjøres, sier de.

De registrerer begge med glede at det er en sosial abstinens i befolkningen slik at det er mange som ønsker å komme seg ut på noe.

– Bransjen vår har jo ligget litt nede, men vi ser at det begynner å røre seg skikkelig nå. Folk ønsker å møtes, og da gjerne over noe mat og drikke. Vi begynner å få en del bookinger her og vi får forespørsler til stadighet. Noen spurte om det var mulig å sette sammen en buffé av streetfood som serveres på Matkvartalet til daglig og det fikset vi. Det kan være et spennende alternativ for pinnekjøtt i julebordsesongen, sier Kjernli.