Torsdag var det en dag med foredrag på Elgstua med rundt 180 påmeldte.
Fredag var det besøksdag i Sørskogbygda naturbarnehage.
Se flere bilder fra besøket nederst i saken!
– Det er jo stas med et slikt besøk, sier styrer i barnehagen, Inge Øvergård.
Han kunne stolt vise fram hva de har å by på i det daglige arbeidet med barna.
– Våre satsingsområder er jo natur- og friluftsliv, med husmannspedagogikken i bunn. Her ble besøket fortalt om hva vi er og gjør, hvordan og hvorfor, og de fikk en omvisning. Vi la inn ett par ekstra «bonusnummer» underveis i besøksrunden, som storfuglslakting og servering av brenneslesuppe, hembakt brød, rabarbrakake og løvetannkjeks, forteller Øvergård.
Han håper fredagens besøk kan bidra til å få fram mangfoldet av barnehagetilbud i landet.
– Det er det viktig å ta vare på, sier Øvergård.
Han mener barnehagens måte å jobbe på blir mer og mer viktig, med tanke på hvordan samfunnet utvikler seg.
– Det er en stadig mer stillesittende skjermkultur i dag. De unge vet ikke hvor deler av maten de spiser kommer fra. Hos oss får de oppleve – og ikke minst delta – i slike prosesser. I en naturbarnehage får de grunnleggende kunnskap om hvor maten kommer fra, de får ta vare på naturen, hverandre og det vi omgir oss med, sier Inge Øvergård.
1 / 6
PÅ BESØK: I koia. Foto: Privat
2 / 6
MANGE PÅ BESØK: Det var mange gjester i Sørskogbygda naturbarnehage fredag. Foto: Privat
3 / 6
LÆRE OM MATEN: Barna som går i Sørskogbygda naturbarnehage får lære hvor maten kommer fra og hvordan den blir tilberedt. Her er det napping av fjør som står på programmet. Foto: Privat
4 / 6
NYSGJERRIGE: Barna er nysgjerrige av natur. Foto: Privat
5 / 6
SERVERING: På menyen sto brenneslesuppe, løvetannkjeks og rabarbrakake. Foto: Privat
6 / 6
SLAKTING: Slakting av storfugl er en naturlig del av det å gå i naturbarnehage. Foto: Privat