Torsdag var det en dag med foredrag på Elgstua med rundt 180 påmeldte.

Fredag var det besøksdag i Sørskogbygda naturbarnehage.

Se flere bilder fra besøket nederst i saken!

– Det er jo stas med et slikt besøk, sier styrer i barnehagen, Inge Øvergård.

Han kunne stolt vise fram hva de har å by på i det daglige arbeidet med barna.

– Våre satsingsområder er jo natur- og friluftsliv, med husmannspedagogikken i bunn. Her ble besøket fortalt om hva vi er og gjør, hvordan og hvorfor, og de fikk en omvisning. Vi la inn ett par ekstra «bonusnummer» underveis i besøksrunden, som storfuglslakting og servering av brenneslesuppe, hembakt brød, rabarbrakake og løvetannkjeks, forteller Øvergård.

Han håper fredagens besøk kan bidra til å få fram mangfoldet av barnehagetilbud i landet.

– Det er det viktig å ta vare på, sier Øvergård.

Han mener barnehagens måte å jobbe på blir mer og mer viktig, med tanke på hvordan samfunnet utvikler seg.

– Det er en stadig mer stillesittende skjermkultur i dag. De unge vet ikke hvor deler av maten de spiser kommer fra. Hos oss får de oppleve – og ikke minst delta – i slike prosesser. I en naturbarnehage får de grunnleggende kunnskap om hvor maten kommer fra, de får ta vare på naturen, hverandre og det vi omgir oss med, sier Inge Øvergård.

1 / 6

PÅ BESØK: I koia. Foto: Privat

2 / 6

MANGE PÅ BESØK: Det var mange gjester i Sørskogbygda naturbarnehage fredag. Foto: Privat

3 / 6

LÆRE OM MATEN: Barna som går i Sørskogbygda naturbarnehage får lære hvor maten kommer fra og hvordan den blir tilberedt. Her er det napping av fjør som står på programmet. Foto: Privat

4 / 6

NYSGJERRIGE: Barna er nysgjerrige av natur. Foto: Privat

5 / 6

SERVERING: På menyen sto brenneslesuppe, løvetannkjeks og rabarbrakake. Foto: Privat

6 / 6

SLAKTING: Slakting av storfugl er en naturlig del av det å gå i naturbarnehage. Foto: Privat