Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det hall

Artikkelen er over 8 år gammel

Nå starter anbudsprosessen som skal gi Hamar ny håndballhall.

I neste ukes formannskap vil rådmann Martin Kulild få beskjed fra politikerne om å starte anbudsprosessen for en ny hall i Hamar. Det sier ordfører Morten Aspeli og varaordfører Geir Byberg til HA lørdag.

Olrudgruppen har lenge hatt et ønske om å bygge Storhamar Arena ved siden av ishallene på Hamar vest. Tidligere denne uka sendte Olrudgruppen ut en pressemelding der de kom med enda et nytt utspill og sier at hallen vil koste rundt 60 millioner kroner. I tillegg ligger det også forslag og støtte til drift det første året.

Olrudgruppens alternativ ligger godt an til å bli løsningen på håndballens hallproblem i Hamar.

Aspeli og Byberg presiserer at selv om det foreligger et tilbud fra Olrudgruppen, skal og må utbyggingen ut på anbud. De sier i tillegg at det blir håndballhall dersom den kan bygges for prisen Olrudgruppen skisserer og i tillegg oppfyller kravene Hamar kommune kommer fram til når de starter anbudsprosessen.

Hamar Dagblad presenterte planene fra Olrudgruppen for første gang våren 2012. Kommunens økonomi har satt en stopper for framdriften siden den tid, men nå ser det ut til at det endelig blir en ny hall for håndballen. 

Storhamar Håndball har i dag ingen arena som tilfredstiller kravene til eliteseriespill. I tillegg må klubben si nei til flere unge som ønsker å spille håndball på grunn av hallkapasiteten.

Kommentarer til denne saken