Store forventninger til ny strekspiller

Dette er Storhamar Håndballs nye ansikter: Trener Alfred Örn Finnsson, strekspiller Ellen Marie Folkvord, kantspiller Lene Petterson Heiberg og bakspiller Martine Hovden. Malene Aambakk var ikke til stede.

Dette er Storhamar Håndballs nye ansikter: Trener Alfred Örn Finnsson, strekspiller Ellen Marie Folkvord, kantspiller Lene Petterson Heiberg og bakspiller Martine Hovden. Malene Aambakk var ikke til stede. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lise Løke har herjet på streken for Storhamar de siste sesongene. Nå er det Ellen Marie Folkvord som skal fylle skoene etter strekspilleren som forsvant til Larvik etter sesongen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Onsdag møttes Storhamar-jentene til den første treningen etter sommerferien. Med ny trener og fire nye spillere er det nok å ta tak i før seriestart i Postenligaen 4. september.

Ny strekstjerne

Lise, Løke, Cecilie Edvardsen og Thea Hedstrøm er borte fra fjorårets stall. Inn har det kommet fire nye: kantspiller Lene Petterson Heiberg fra Gjøvik, bakspiller Malene Aambakk fra Volda, bakspiller Martine Hovden fra Fredrikstad og strekspiller Ellen Marie Folkvord fra Flint.

Sistnevnte er den trener Alfred Örn Finnsson har størst forventninger til. Hun har både VM- og EM-gull fra tiden med juniorlandslaget (90-årgangen).

- Det er kanskje litt urettferdig å legge for mye press på folk, men av de nye så tror jeg Ellen Marie Folkvord blir viktig. Hun får en vanskelig oppgave med å erstatte Lise Løke. Det blir ikke enkelt, men jeg tror hun vil prestere, sier treneren.

Spilleren selv liker utfordringen.

- Det er en stor utfordring for meg å fylle plassen til Lise. Hun har vært veldig god og scoret mange mål.  Jeg kan bidra med tøffe tak i forsvar og jeg vet at jeg vil få mange innspill, så det handler bare om å ta i mot den ballen. Jeg gleder meg veldig til å spille i Storhamar. Jeg ønsket å være med en gruppe med jenter som har ambisjoner. Her er det mange landslagsaktuelle spillere med like mål som meg. Storhamar har lyst til å kjempe i toppen og det har jeg også, sier Folkvord.

Samling i Ungarn

Storhamar skal på treningssamling i Ungarn i midten av august og spiller Vestfjorden cup på Hurum i slutten av måneden. I tillegg blir det noen ekstra treningskamper.

- Nå har jentene trent godt, så nå skal vi ha mest fokus på spillet. Det er viktig å få inn fire nye i systemene. Det er godt å få en intensiv uke sammen i Ungarn: Jeg kommer til å fokusere på den stilen Storhamar har hatt de siste sesongene med stort tempo, sier treneren.

Vil kjempe i toppen

- Det er en spennende utfordring for meg å ta en klubb som lenge har vært i toppen. Jeg gleder meg veldig, sier Alfred Örn Finnsson.

- Hva er målsettingen den kommende sesongen?

- Klubben har store ambisjoner. Jeg og jentene har ikke satt oss ned ennå for å sette et konkret mål. Vi må vente litt, men denne gjengen satser på å være i toppen. Det er helt klart, sier treneren.

Artikkeltags