Heidi Løke er gravid og spilte ikke for Norge under EM i desember. Kontrakten hennes med ungarske Györ går ut etter sesongen, og hun valgte å flytte hjem til Sandefjord.

- Nå går jeg inn i familiebedriften. Jeg gleder meg veldig til det. Jeg føler at det er riktig. Klubben har store ambisjoner, og det var viktig for meg, sier hun til TV 2.

Kontrakten undertegnet hun til stor jubel fra 1744 tilskuere ute på parketten i pausen av eliteseriekampen mellom Storhamar og serieleder Larvik. Med den meritterte strekspilleren på tribunen yppet vertene seg, ledet 5-1 og hadde 12-12 halvveis før Larvik til slutt vant 26-23.

Gleder seg

- Jeg gleder meg veldig til å komme hit og spille. Jeg liker måten Storhamar spiller på, og jeg har hørt mye positivt om klubben og supporterne, sa Løke ifølge Hamar Arbeiderblad over høyttaleranlegget.

Storhamar trenes av Arne Senstad, som er samboer med Heidis lillesøster Lise.

Heidi Løke skal fortsatt bo i Sandefjord og pendle til mjøsbyen.

- Jeg har Alexander som går på skole i Sandefjord, og mannen min jobber i Oslo. Så det blir pendling på oss begge, men lillegutten blir med meg opp, sier hun.

Hun er blitt enig om en toårskontrakt med Storhamar og satser på å være spilleklar til seriestarten neste sesong.

Tettrio vant

Norges tre europacupdeltakere vant sine kamper da den 13. serierunden ble innledet onsdag. Larvik tok sin 13. seier på like mange kamper og topper tabellen fem poeng foran Glassverket, som slo Stabæk 28-21 på bortebane.

Byåsen kjørte over Sola med 32-20 og klatret forbi Vipers Kristiansand til 3.-plass, sju poeng bak Larvik.

Resten av serierunden spilles søndag. I helgen er Larvik, Byåsen og Glassverket opptatt med henholdsvis mesterliga og EHF-cup.