Jevnt da Storhamar vant med to mål

Av

I Hamar ble det en tett affære da Storhamar, som jakter seriesølv, slo Byåsen 27-25.

DEL

Det ble en tett affære i mjøsbyen, og lagene fulgte hverandre tett. Byåsen hadde ved to anledninger en ledelse på tre mål, men Storhamar tettet luken til pause, og det sto 13-13 halvveis.

I annen omgang var det Storhamar som tok kommandoen, og gjestene var aldri i føringen de siste 30 minuttene. Byåsen holdt følge til 19-19, men det var også siste gang i kampen gjestene var à jour. Storhamar klarte aldri å dra ifra, men tviholdt på ledelsen ut kampen og vant med to mål.

Elise Skinnehaugen (Storhamar) og Ida Alstad (Byåsen) ble hvert sitt lags toppscorer med åtte mål hver.

Vipers Kristiansand fortsetter å herje i kvinnenes eliteserie i håndball. Onsdag ble Gjerpen slått med 18 mål. Kampen endte 37-19.

Den suverene serielederen hadde ingen problemer med å ta begge poengene hjemme mot Gjerpen onsdag. Fem serierunder før slutt er laget sju poeng foran Storhamar og Larvik.

Gjestene ble regelrett feiet av parketten, og etter halvspilt første omgang ledet hjemmelaget hele 11-3. Da slapp Vipers foten av gassen og lot Gjerpen score ytterligere sju ganger før hvilen. Til pause ledet Vipers med ti mål, 20-10.

I annen omgang fortsatte Vipers å herje. Med 15 minutter igjen på klokka sto det 28-12. Ved full tid var seiersmarginen 18 mål.

Hjemmelaget fordelte målene jevnt utover laget, men Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade og Sunniva Næs Andersen noterte seg for fire mål hver, mens Karoline Olsen, Malin Aune, Linn Jørum Sulland, Pernille Wibe og Hanna Maria Yttereng scoret tre ganger hver.

For Gjerpen ble Cecilie Løvdal toppscorer med fire mål.

Seieren var Vipers 17. på 18 forsøk. Kun Molde har klart å ta poeng fra sørlendingene i årets eliteserie.

I den tredje kampen som ble spilt onsdag spilte Skrim Kongsberg og Fredrikstad uavgjort, 27-27. Skrim er på nedrykksplass sammen med Rælingen, men Gjerpen på kvalifiseringsplass har like mange poeng.

(©NTB)

Artikkeltags