Det sier ansvarlig for Rådhuskinoen kulturhus i Åsnes, Odd Skramstad. Han og enhetsleder for kultur og frivillighet i Åsnes kommune, Elida Inman Tjørve, har satt opp et spennende program for høstferieuka.

Fra sist søndag og uka gjennom til og med kommende søndag, er det hele 13 forestillinger. Onsdag er det tre forestillinger, fredag er det tre, og på den avsluttende høstferiedagen søndag er det fire forestillinger.

– Vi kunne hatt ferielukket denne uka, men vi velger heller å utvide tjenesten. Onsdag skal vi ha førpremiere på barnefilmen «Brillebjørn på ferie», sier Odd Skramstad.

Mye spennende

Det viser seg år etter år at barnefilmene er de som jevnt over trekker mest publikum til Rådhuskinoen kulturhus. Fredag denne uka er det også halv pris på billettene.

– Det er mange som er hjemme i høstferien, og vi ønsker å gi disse, og andre, et ekstra tilbud. Det gjør vi ved å ha halv pris på fredagsfilmene. Det gjør at flere har mulighet til å se mer enn én film hvis man ønsker det. Folk skal ha ros for at de er flinke til å møte fram når vi har slike dager med ekstra tilbud, og vi er fornøyd også med frammøte ellers i året. Selvsagt kan det bli enda bedre. Men vi skal ikke klage. Nedgangen året sett under ett, skyldes nok først og fremst at vi hadde sommerstengt i år, sier kulturhusansvarlig, Odd Skramstad.

Første helga i november er det så kinoens dag med film fra tidlig formiddag til kvelds. Det skjer mye ellers også i Rådhuskinoen kulturhus. Det er flere konserter og teaterforestillinger i tillegg til kinoforestillingene utover høsten og forvinteren.

– Det er alltid stor aktivitet i den perioden vi er inne i nå, sier Skramstad.

Dette er filmene

Filmene du kan se på Flisa-kinoen denne uka er:

Onsdag 9. oktober vises «Brillebjørn på ferie», «Kaptein Sabeltann» og «Disco».

Fredag 11. oktober vises «Angry Birds 2», "«Kaptein Sabeltann» og «Wild Rose».

Søndag 13. oktober vises «Den avskyelige», «Brillebjørn på ferie», «W» og «Joker».

– Sabeltann-filmene er alltid populære og trekker mye folk. Det er barnefilmene som er det store hos oss, men også en god del voksenfilmer går veldig bra. Det kommer mange nye storfilmer i perioden fra nå og framover. Jeg ser optimistisk på det og tror at vi til slutt havner på et bra besøkstall totalt for 2019, sier Odd Skramstad.

Besøkstallet kan variere fra under 10 for filmene som har et smalt publikum, mens det på de fleste barnefilmene kommer rundt 160 personer.