Ungdom vurderer å trekke seg fra skoledebatter

MISFORNØYD: Hallgeir Myklebost Venholen, leder i Ungdommens fylkesting, er misfornøyd med fylkesrådets håndtering av skoledebattbråket. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

MISFORNØYD: Hallgeir Myklebost Venholen, leder i Ungdommens fylkesting, er misfornøyd med fylkesrådets håndtering av skoledebattbråket. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Representantene i Ungdommens fylkesting (UFT) vurderer å si nei til å være debattledere på høstens valgdebatter på de videregående skolene.

DEL

Ungdommens fylkesting vedtok tidligere i vår en øvre aldersgrense på 25 år for deltakelse i debattene, samt at kun politiske partier med egne ungdomspartier skulle inviteres. Det ville ekskludere flere partier fra skoledebattene i forbindelse med stortingsvalget.

Dette kunne ikke fylkesrådet godta. Alle 17 partier som stiller til valg i Hedmark ved høstens stortingsvalg skal ha anledning til å delta.

Dette har ikke falt i god jord hos Ungdommens fylkesting:

– Hvorfor vil fylkesrådet ha et medvirkningsorgan for ungdom når de ikke lytter til hva vi har å si? Da fylkesrådet behandlet saken om hvordan skolevalget skulle gjennomføres, ble ikke saken sendt på høring til Ungdommens fylkesting. Og uttalelser fra UFT ble ikke besvart. UFT har på eget initiativ bedt om en øvre aldersgrense på 25 år for å delta i skoledebatt og valgtorg, og at antall partier i skoledebattene skal reduseres. 17 partier stiller lister til stortingsvalget fra Hedmark. UFT ser for seg at dette blir krevende å håndtere. Det er teknisk vanskelig å legge til rette for debattlederne, sier Hallgeir Myklebost Venholen, leder i UFT.

UFT var debattledere på halvparten av de videregående skolene i 2015 og er blitt bedt om å være debattledere på enda flere skoler i år. Nå vurderer UFT altså å si nei til å stille som debattledere.

– Hva er poenget med å gjennomføre om det ikke blir rom for god debatt? Og hvorfor skal vi uttale oss når vi ikke engang blir konsultert i saker som bare angår oss unge? spør Venholen.

Les også: Vil bare ha ungdomspartier på skoledebatter

Les også: Bråk om skoledebatter

Les også: Unge Høyre-leder for gammel for skoledebatter

Les også: Firer ikke på 25-årsgrense for politikere

Les også: Fjerner aldersgrenser på skoledebatter

Artikkeltags