Emilie Enger Mehl er fersk jurist og klar for justiskomiteen

MOTIVERT: Emilie Enger Mehl er klar for innsats i Stortingets justiskomite.

MOTIVERT: Emilie Enger Mehl er klar for innsats i Stortingets justiskomite. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I vår var nyvalgt stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl (Sp) ferdig utdannet jurist. Nå er 24-åringen klar for Stortingets justiskomité.

DEL

Partiene på Stortinget jobber nå med å sette sammen komiteene. Frp er ikke helt ferdig, så Tor André Johnsen (Frp) må vente litt på resultatet.

Ap, Sp, SV og H er derimot i mål med sine prioriteringer.

Mehl godt fornøyd med utfallet

Emilie Enger Mehl, som er den nest yngste representanten på Stortinget (bare SVs Freddy Øvstegård (22) fra Østfold er yngre), legger ikke skjul på at hun er glad for å få en plass i justiskomiteen.

– Juss er et saksfelt som interesserer meg. Jeg håper jeg kan gjøre en god jobb der, ikke minst siden jeg er utdannet jurist. Jeg er godt fornøyd med dette utfallet, sier Mehl. Justiskomiteen har et bredt arbeidsfelt som blant annet omfatter rettsvesen, kriminalomsorg, politiet, sivil beredskap, rettferdsvederlag, alminnelig forvaltningslovgivning, straffelovgivning, prosesslovgivning, alminnelig sivillovgivning og meldinger fra Nasjonal institusjon for menneskerettigheter.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum skal sitte i finanskomiteen.

Sandtrøen i næringskomiteen

Også Ap har gjort sine valg. Anette Trettebergstuen fortsetter som fraksjonsleder i familie-, kirke- og kulturkomiteen, mens nykommer Nils Kristen Sandtrøen skal sitte i næringskomiteen. Det ser Sandtrøen fram til:

– Når man kommer fra Østerdalen, bor på Tynset og brenner for utvikling i regionen, er det ekstra inspirerende å kunne jobbe med et område som har så stor betydning lokalt. Arbeidet som stortingsrepresentant med mye reising og pendling blir ekstra spennende når man får muligheten til å jobbe på et felt som er så tett koblet opp mot de aller viktigste spørsmålene for regionen vår. Det er næringskomiteen som avgjør saker i mat- og landbrukspolitikken og for den skogbaserte industrien. Disse næringene har også stor betydning for mange andre deler av lokalt næringsliv i regionen vår, påpeker Sandtrøen.

Karin Andersen (SV) blir leder av kommunal- og forvaltningskomiteen. Kristian Tonning Riise (H) har fått plass i arbeids- og sosialkomiteen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken