Klart for valgkampens ulveoppgjør

DEBATTLEDERNE: Gunnar Østmoe (til venstre) og Tom Martin Kj. Hartviksen skal lede Østlendingens valgdebatt fra Norsk Skogmuseum.

DEBATTLEDERNE: Gunnar Østmoe (til venstre) og Tom Martin Kj. Hartviksen skal lede Østlendingens valgdebatt fra Norsk Skogmuseum. Foto:

Østlendingens valgdebatt på Skogmuseet tirsdag kveld kan bli valgkampens store ulveoppgjør i Hedmark. – Vi håper på klare svar både om ulv og en rekke andre temaer, sier ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen.

DEL

I Østlendingens store valgdebatt stiller toppkandidatene fra en rekke partier, nærmere bestemt Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Anette Trettebergstuen (Ap), Ole Frode Mikkelsgård (V), Kristian Tonning Riise (H), Tor André Johnsen (Frp), Magne Rydland (KrF), Martin Løken (MDG) og Karin Andersen (SV).

– Det er 17 partier som stiller til valg i Hedmark, men bare åtte som er invitert til Østlendingens valgdebatt. Hvorfor akkurat disse åtte?

– Med tanke på å få en god debatt er det umulig å ha med alle. Det er de åtte partiene som i dag er representert på Stortinget som stiller til debatt, forklarer Hartviksen, som skal lede debatten sammen med redaktør Gunnar Østmoe.

Flere temaer står på dagsordenen, blant dem ulv. Hartviksen har forventninger til at nettopp dette temaet vil skape engasjement både blant publikum og i politikerpanelet.

– I de vel to årene jeg har vært ansvarlig redaktør i Østlendingen, er det ikke noe tema som har skapt mer debatt enn ulv og forvaltning av ulv. Jeg håper på noen klare svar om ulv når de åtte toppkandidatene fra Hedmark møtes, sier Hartviksen, som samtidig lover at debatten skal dreie seg om langt mer enn ulv. Andre temaer på programmet er helse, næringsliv/bosetting og politi/beredskap.

– Alle temaene dreier seg om distriktspolitikk på en eller annen måte. Til hvert tema har vi med oss fagfolk, som vil si noen innledende ord, opplyser Østlendingen-sjefen.

Fagfolkene som deltar er Henning Klauseie, tillitsvalgt for Politijuristene i Innlandet, Jon Grøtta, avdelingsoverlege ved sykehuset i Elverum, Yngve Holth, Avdelingsleder i Norskog og Marie Bohman Låte, næringssjef i Åmot kommune.

Debatten arrangeres på Skogmuseet i Elverum tirsdag kveld. Der er det gratis adgang. Debatten skal også sendes direkte på Østlendingen.no. Også der blir den åpen for alle.

– Det er første gangen vi ikke arrangerer debatten i Østlendingens egne lokaler. Årsaken til det, er at vi har bygd om lokalene. Da er vi glade for å få være på Skogmuseet, hvor det både er gode fasiliteter og godt med parkeringsplasser.

I år kan Østlendingens lesere også sende inn konkrete ja/nei-spørsmål til politikerne i forkant av debatten. Det gjør du HER!

Toppkandidatene i fylket samles til den tradisjonelle valgdebatten på Østlendingen. Se sendingen direkte fra klokken 17.55.

Artikkeltags