Studenter på sykepleien i Elverum er mest fornøyde i landet

BEST I LANDET: Studenter ved Bachelor i sykepleie i Elverum, er de mest fornøyde i landet viser Studiebarometeret.

BEST I LANDET: Studenter ved Bachelor i sykepleie i Elverum, er de mest fornøyde i landet viser Studiebarometeret.

I en nasjonal studentundersøkelse (Studiebarometeret) kommer det fram at studenter på sykepleien i Elverum, er de mest fornøyde i landet.

DEL

Studentundersøkelsen utføres av NOKUT på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

I Studiebarometeret er det svart på en rekke spørsmål innenfor sju ulike utdanninger, og deltidsstudentene ved Høgskolen i Innlandet, Elverum, er landets klart mest fornøyde studenter, skriver nettstedet khrono.no, som er en uavhengig nyhetsavis for høyere utdanning og forskning.

En av studentene i Elverum er Ingrid Kilde (41), som drar fram muligheten for deltid.

På spørsmål fra Khrono om hva andre utdanningssteder kan lære av det Høgskolen i Innlandet gjør i Elverum, svarer hun slik:

– Tilby deltid, rett og slett. Det er ikke mange steder du kan gå sykeleie deltid, og da tror jeg du mister mange som kan bli gode sykepleiere. Jeg tror vi som går deltid kanskje har andre grunner for at vi har valgt sykepleie, mange av oss er voksne og med er ønske om å bli gode i faget. Vær tilgjengelig for studentene, tilpass og bruk den erfaringen mange av oss sitter med til noe bra.

Hun var også midt i en travel familiesituasjon da hun startet studiene, og synes Høgskolen i Innlandet har tilrettelagt bra.

– Selv var jeg 100 prosent alene med to barn når jeg startet studiet, og jeg har møtt stor forståelse fra både studieansvarlig og praksiskoordinator, slik at jeg har hatt praksisene i Elverum.

Sissel Marie Aronsen Saucedo er studieprogramansvarlig på deltidsutdanningen i sykepleie på Elverum, Høgskolen i Innlandet. Hun trekker fram muligheten for deltid, og rett og slett å høre på studentene.

– Jeg tror vi er ganske flinke til å lytte til studentene våre, og at vi raskt justerer kursen hvis vi får tilbakemeldinger som gjør at vi ser at det er nødvendig, sier studielederen til nettstedet.

Spørsmålene som blir stilt i Studiebarometeret skal rangeres fra 1 til 5, der 5 er det beste.

Bachelor i sykepleie i Høgskolen i Innlandet fikk en gjennomsnittsscore på 4,8 poeng. På andreplass kommer studiet ved Nord universitet med 4,5 poeng.

Onsdag 15. april er fristen for å søke opptak til høyere utdanning.

Kortere ventelister på sykepleien i Elverum, men like vanskelig å komme inn

Oline (19) ønsker seg en studieplass i Elverum

Artikkeltags