Før sommeren ble det spådd at mange studenter trolig kom til å stå uten husrom ved studiestart på grunn av prisøkninger, rentehevning og det økende antallet studenter.

Studentsamskipnaden i Innlandet (Sinn) har 180 boliger i Elverum.

Nå er alle utleid.

– I Elverum har vi 28 på venteliste og på Rena er det 11 som står på venteliste, sier Geir Monsen, bolig- og eiendomsdirektør i Sinn.

Monsen opplyser at antallet som står på venteliste er relativt lavt og at han regner med at alle studentene i Elverum vil få bolig.

– Det er fortsatt en del bevegelse i dette. Det er fortsatt mulighet til å komme inn på studier over hele landet. De på venteliste vil nok få plass hos oss eller i det private markedet, sier Monsen.

Prisøkning

Sinn har valgt å sette opp prisen på sine utleieenheter i Elverum etter studieslutt i juni.

– Vi har hatt en relativt liten prisøkning på grunn av situasjonen rundt oss. Det er noe vi har vurdert og fortsatt vurderer, men det er ikke gjort noen store endringer foreløpig, sier Monsen.

Neste høst er det planlagt at de 120 nye studentboligene skal stå klare i Elverum, da kan Sinn tilby hele 300 boliger i byen.

– Vi startet med boligene i sommer og de skal stå ferdig neste høst. jeg tror det blir et bra tilskudd til studentene, høgskolen og byen, avslutter Monsen.

Mange private utleiere i Elverum

Et raskt søk på Finn.no avslører at det fortsatt er mange ledige utleieboliger i Elverum på det private markedet.

Ved inngangen til august kommer det opp 140 ulike utleieboliger og rom i Elverum.

Det høye antallet enheter som kan leies i Elverum er med på å gjøre utleiemarkedet i Elverum til leierens marked.

– De som leier har blitt mer bestemt og selektive når de velger bolig å leie. Det har blitt bygd en del store og fine blokker hvor man kan leie og leietakere er ikke lenger villig til å betale mye for lav standard, sier eiendomsmegler Espen Strøm i Aktiv.

Strøm forklarer at de selektive leietakerne og antallet enheter på markedet er avgjørende for om utleiere får leid ut. Nå regner han med at flere av utleieren med annonser på Finn.no må senke prisen.

– Jeg tror ikke alle får leid ut – ikke til de prisene som ligger ute nå. Jeg tror det er flere som må ned med prisen, sier Strøm

Prisforskjeller

Selv om det er mange ledige utleieenheter på det private markedet i Elverum er det ingen tvil om hvor det vil lønne seg for studenter å bo.

Sinn sine boliger ligger like ved Høgskolen og inkluderer blant annet strøm, noe få private utleieenheter gjør nå om dagen.

Utleier Type Pris Kvadratmeter Ekstra
Sinn Rom i bofellesskap 4385kr 12 Inkluderer strøm, vann og internett, er møblert
Sinn Rom i bofellesskap 4870kr 9

Inkluderer strøm, vann og internett, er møblert

Sinn 2-roms leilighet 7455kr 32

Inkluderer strøm, vann og internett

Sinn 2-roms leilighet 7185kr 40

Inkluderer strøm, vann og internett, er møblert

Privat 2-roms leilighet 11500kr 50 Delvis møblert, inkludert vann
Privat Rom i bofellesskap 3300 8 Inkludert internett og vann
Privat Rom i bofellesskap 5000 Ikke oppgitt Delvis møblert, inkluderer vann