Det var et nedrykkstruet Nybergsund som lørdag ettermiddag tok imot Elverum til et godt gammeldags lokalderby i Norsk Tipping-ligaens avdeling 1.

Selv om Sundettrener Ola Brenden har sagt at det kommer viktigere kamper framover, og at dette ikke er kampen de MÅ vinne, ser nok Nybergsund fansen litt annerledes på det.

Det virket det også som spillerne gjorde også.

For allerede fra første spark på ballen viste Sundet at de ikke har noen planer om å rykke ned i år.

Presset på ballfører var der, viljen til å løpe etter var der, aggressiviteten i forsvarsspillet var der. Sundet så rett og slett ut som en ny versjon av seg selv.

Samtidig var også Elverum gode. Spesielt i det etablerte angrepet.

Alt i alt var det en fartsfylt og meget velspilt første omgang på Nybergsund Stadion, selv om de aller største sjansene uteble og det ikke ble noen mål.

Marko Jondic må vi kunne si fikk den største sjansen i omgangen, da han vant ballen på midten, tok den med seg helt til Elverums sekstenmeter og satte ballen rett til side for målet til Emil Holst.

Andre omgang startet akkurat som den første, bare at det nå var bortelaget som kom raskest ut av startblokkene.

Men det var bare for noen minutter. Deretter roet det hele seg ned, og kampen fant til slutt sitt naturlige tempo.

Omgangen klarte ikke helt å leve opp til de forventningene de selv skapte etter den gode førsteomgangen. Det ble til slutt en omgang der de som setter pris på godt forsvarsspill fikk valuta.

I midtforsvaret til Nybergsund herjet rett og slett deres kaptein og nummer 10 Juan Alexander Garcia. Det var ingenting som kom seg forbi den solide ballspillende midtstopperen.

Det ble en omgang uten de store sjansene, sett bort ifra at Sundet hadde en ball i stanga etter rundt 70 spilte minutter, men den endte med gult kort for hands til en av Nybergsund sine spillere.

Det som så ut til å kunne bli en ålreit fotballkamp, ble til slutt en heller kjedelig affære.

Sluttresultatet ble 0–0 foran de 267 oppmøtte på årets kronekamp.