Gå til sidens hovedinnhold

Sundet sikret sin første seier på over en måned

Artikkelen er over 2 år gammel

(Nybergsund-Gjøvik-Lyn 2-1) Det var et Nybergsund-lag i poengkrise som stilte til kamp søndag. De blåhvite hadde ikke tatt poeng siden 4. mai, og var bare ett poeng over nedrykksstreken. Da smakte det godt med seier mot Gjøvik-Lyn.

Mens Nybergsund dermed lå på en foreløpig 11. plass, bare ett poeng over Halden og nedrykksstreken, lå Gjøvik-Lyn i andre enden av tabellen: på 3. plass og bare målforskjellen skilte dem fra 2.- og 1. plassen. Dermed skulle man ut fra tabellen tro at det skulle bli en hard kamp for tryslingene å matche rødtrøyene.

Men det var på ingen måte store forskjeller mellom lagene som møttes på Nybergsund stadion søndag. Det var heller Nybergsund som viste særdeles godt spill i første omgang, og det manglet ikke på målmulighetene for de hvite og blå.

 

- Lenge siden vi scoret sist

Det vistes spesielt da det var Nybergsund som startet klart best da de i sin første sjanse på mål, drøye syv minutter ut i kampen, setter ballen i mål. Da Kristian Kjeverud Eggen fikk ballen i retur fra rundt tjue meter, klinket den tidligere Elverum-spilleren ballen i målet bak Andrej Novak. Dermed fikk de hvite og blå den drømmestarten de nok hadde håpet på.

- Det var veldig deilig å få den første scoringen. Spesielt da det er lenge siden vi scoret først. Det skaper selvtillit utover i omgangen, sier Nybergsund-trener Yngve Sandbuløkken.

Hvordan har den store motgangen den siste tiden påvirket laget?

- Vi har jobbet på som vanlig og det har vært godt humør i gruppa. Selvfølgelig ønsker vi jo resultater og dermed blir man jo litt preget når det ikke går veien. Men vi har hatt mest fokus på det som kommer fremover.

Sundet-spiller møtte Messi 

- Kunne punktert kampen

Nybergsund fikk også en ny kjempesjanse 14 minutter ut i kampen da Sofiane Dia tok med seg ballen langs siden før han serverte den til Fabrizio Cardaccio Tambucho innenfor Gjøvik-Lyns 16-meter. Men Nybergsund-spissen klarte akkurat ikke å tre ballen mellom stengene bak Andrej Novak. Det klarte derimot Kyle Richard Bailey han fikk muligheten etter et fint innlegg av Julian Rullier 20 minutter ut i kampen.

Like etter fikk tryslingene enda en sjanse da Tambucho ble felt av Per Kristian Jansen innenfor boksen. Nybergsund ble tildelt straffe. Nybergsund-spissen tok straffen selv, men klarte ikke lure ballen forbi Gjøvik-Lyn-keeperen. Lagene gikk til pause på 2-0.

Selv om Nybergsund styrte i første omgang, var det Gjøvik-Lyn som kom best ut etter pausen. 52 minutter ut i kampen havnet ballen hos Rocky Rexhep Lekaj som enkelt sendte ballen i målet bak Robert Winogrodzki. Kampen endte 2-1.

- Fryktelig godt

Og etter å ikke ha sanket poeng på over en måned smakte det fryktelig god med tre poeng for Nybergsund-laget.

- Det har vært en tung periode, og da smaker det godt med tre poeng. Vi har fått til en god jobbuke som resulterte i gode resultater. Først og fremst leverer vi en kjempebra første omgang. Vi forsvarer oss godt, guttene legger ned en veldig innsats og vi står frem som vi ønsker. Laget skal ha masse skryt for det. Det var en fryd å se på, sier en godt fornøyd Sandbuløkken.

- I andre omgang blir vi litt preget av at de får et så tidlig mål, og de får styre en del av spillet. Men vi forsvarer oss veldig bra og får etterhvert en del gode overganger. Hadde det vært litt mer nøyaktighet i angrepene på slutten der så hadde vi punktert kampen, fortsetter han.

Isak (19) var enig med eliteserieklubb – så ble alt ødelagt 

Kommentarer til denne saken