Gå til sidens hovedinnhold

Sundet spanderer fotballskole på de 40 første som melder seg

Sundet Fotball AS spanderer helgens fotballskole på de 40 første som melder seg. – Dette er et korona-tiltak som vi håper vil få litt fart i massene, sier sport- og markedssjef Ola Brenden.

Og han får følge av styreleder i Nybergsund IL Trysil, Bernt Amdahl, som håper på en skikkelig boost i påmeldingen.

– Vi trodde barn og ungdom skulle være sultefôret på aktivitet ettersom det har vært stille så lenge, men så var ikke det helt tilfellet. Påmeldingstallene til fotballskolen har vært ganske lave, og da spurte vi oss sjøl om hva vi kunne gjøre for bidra til økt interesse, forteller Amdahl, som kjapt konkluderte med at pris var en avgjørende faktor for mange.

– Vi gikk en runde med styret i Sundet Fotball AS, og ble kjapt enige om å gå inn og sponse fotballskolen slik at flere får muligheten til å være med. Vi har sagt at de første 40 plassene er gratis, og så håper vi at så mange som mulig melder seg på. Fotballskolen starter allerede i morgen og varer til søndag, presiserer Amdahl.

Nybergsund IL Trysil har for øvrig en klar ambisjon om å ta opp igjen og være med på å utvikle fotballen i Trysil for de aller yngste, samt G19.

– Nå ser vi nok en gang i samråd med øvrige klubber på hvordan samarbeidet skal være. Det er en prosess som går ved siden av dette med fotballskole, sier Amdahl.

Det har tidligere ikke lyktes klubbene i kommunen å bli enige om et samarbeid, men Amdahl berømmer Terje Hagen i Trysil Idrettsråd for å forsøke å bringe partene sammen.

– Vi har hatt et møte, og vil fortsette å gjøre det vi kan for å få til et samarbeid. Ikke minst gjelder det G19, sier Amdahl.

Sundet har nå også lånt ut William Matsson og Yunus Oppegård til Trysil FK til 31. oktober.

– Vi skal ta opp tråden videre, og forhåpentligvis kan et eventuelt samarbeid og økt aktivitet bidra til å kompensere for frafallet som har kommet i forbindelse med korona-situasjonen, sier Bernt Amdahl, og legger til:

– Det skal vi komme tilbake til, men nå håper vi i første rekke at vi får med mange fotballglade barn og unge på fotballskolen!

Kommentarer til denne saken