Gå til sidens hovedinnhold

Superstjerne til Elvebris - disse artistene kommer

De har måtte avlyse to ganger, men neste sommer blir Elvebris-festivalen i Elverum en realitet, med en artistliste det lukter svidd av.

Fredag ble siste artist offentliggjort til festivalen, som arrangeres i juni neste år.

TIX føier seg inn i rekken av store artister og band arrangørene har spikret til det som blir tidenes første Elvebris-festival.

Andreas Haukeland, som han egentlig heter, har gjennom de siste årene blitt en av de aller, om ikke den, største artisten i Norge, og var så sent som i februar Norges bidrag i den europeiske finalen av Melodi Grand Prix med sangen «Fallen Angel».

Nå er han aktuell som en av deltakerne i det populære TV2-programmet «Hver gang vi møtes».

Nå er han klar for Elverum og Elvebris sommeren 2022. Ikke overraskende til stor begeistring hos festivalsjef Tore Hagen.

– Nå er lista komplett, og det å kunne presentere TIX som siste artist er veldig gøy, sier en strålende fornøyd Hagen, som også understreker størrelsen på resten av artistene.

Disse artistene kommer på Elvebris

Åge Aleksandersen og Sambandet:

Et av Åge Aleksandersens faste band som han startet helt tilbake i 1976. Ble oppløst elleve år senere før bandet gjenoppsto i 2003. Har blant annet vunnet Spellemannsprisen i klassen rock for Ramp.

Postgirobygget:

Et av Norges mest populære liveband, noe de har vært i over 20 år. Har klassikere som «Idyll», «En solskinnsdag» og «Tidløs».

CC Cowboys:

Har i over 30 år vært av landets mest kjente rockeband med Magnus Grønneberg i spissen. Låter som «Tigergutt» og «Harry» spilles fortsatt blant folk i alle aldre.

Klovner I Kamp:

Norsk hiphopgruppe som ble dannet tilbake i 1994. Ga seg tidlig på 2000-tallet, men kom fort tilbake. Har vunnet flere priser både innen språk og kultur.

Dagny:

31-åringen fra Tromsø er streamet over 45 millioner ganger på nett og har de siste årene vært blant de ledende artistene i Norge. Nominert til årets låt på Spellemannsprisen med låtene «Backbeat», «Wearing nothing», «Drink about» og «Somebody».

D-A-D:

Rockeband fra København i Danmark med nærmere 40 års erfaring.

Staysman:

Stian «Staysman» gikk fra å være realitydeltaker i Paradise Hotel til å bli en folkekjær artist gjennom flere populære låter, deltakelse i «Hver gang vi møtes» og programlederrolle i «Allsang på grensen». Deltok også i Melodi Grand Prix med sin mest kjente låt «En godt stekt pizza».

Rotlaus:

Bandet fra Ørsta i Sunnmøre har gjort seg svært bemerket i løpet av de seks årene de har eksistert med gull- og platinautmerkelse for låtene «Byjenta» og «Rundt neste sving». Albumet «På veg» ble strømmet så mye i 2018 og 2019 at Rotlaus i løpet av to år ble det mest strømmede bandet i Norge.

Vidar Villa:

Ble først kjent gjennom låten «One night stand» i 2017. Låten er nå strømmet over 30 millioner ganger på Spotify og er hans desidert mest kjente og populære sang. Villa har

Halva Priset:

Petter «Katastrofe» ga seg som artist i 2020, men det tok ikke lang tid før han var tilbake med et splitter nytt band. Bandet har gjort voldsom suksess det siste året, spesielt med låten «Den fineste Chevy`n» sammen med Maria Mena. Låten er strømmet over 17 millioner ganger.

TIX:

En av landets aller største artister i disse dager. Kåret til «Årets spellemann», representerte Norge under den internasjonale MGP-finalen og skal nå delta i «Hver gang vi møtes». Låter som «Fallen Angel» og «Nå Koser Vi Oss» er bare to av flere låter som har nådd toppen på norsk hitlister de siste årene.

Krevende prosess

– Vi er veldig fornøyde med den totalpakken som kommer. Det er en artistrekke som skal fange veldig bredt og være musikk de fleste liker. Det føler vi at vi har fått til på en god måte. Vi har flere av de største artistene i Norge, der TIX kanskje er den aller største nå om dagen, men også allsangkongene i Postgirobygget og rockelegenden Åge Aleksandersen.

Og akkurat det med å få så mange av de mest populære norske artistene til Elvebris er noe som gir Hagen troa på at de skal få solgt alle de 5.000 billettene som fredag blir lagt ut for salg.

– Etter å ha måttet avlyse to ganger er det utrolig gøy å kunne presentere en sånn artistrekke når vi skal arrangere for første gang, mener Hagen og sier det ligger mange timer med arbeid bak.

– Det har vært en vanskelig og tidkrevende prosess med planlegging for å kunne lande de artistene vi har ønsket. Hva skjer med pandemien? Hvordan ser året ut for artistene? Jeg har aldri vært borti at det har vært så vanskelig å få logistikken rundt artistene til å gå opp, men vi har fått de artistene vi ønsket oss og er ekstremt godt fornøyd.

– Gleder oss helt tullete!

Men selv om artistene er landet, datoene er satt og billettene ute er det fortsatt mye jobb og planlegging igjen før de er i mål.

– Det er ikke bare å sette opp en scene og få på plass lys og lyd, det er mye planlegging som må på plass før den tid. Det er logistikk på alle plan som må være klart før vi kan åpne portene og være klare til å arrangere en folkefest.

– Nå gleder vi oss helt tullete til å få vist fram Elverum og amfiet til folkehøyskolen med Sagtjernet i bakgrunnen og folkemasser foran scenen. Jeg får nesten ståpels bare av å tenke på det, avslutter festivalsjefen.

Kommentarer til denne saken