Advarer mot svindelforsøk på SMS og epost

Senderen av denne SMSen er en av flere som utgir seg for å være Finn.no.

Senderen av denne SMSen er en av flere som utgir seg for å være Finn.no. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Både Kiwi og Finn.no går mandag kveld ut og advarer folk mot svindelforsøk på SMS og epost.

DEL

Begge har de siste dagene nemlig opplevd at useriøse aktører har misbrukt firmanavnet deres.

– Vi opplever dessverre fra tid til annen at useriøse aktører misbruker vårt merkenavn og logo. Det er også tilfellet med disse e-postene og SMS'ene som flere skal ha mottatt. Vi oppfordrer de som har mottatt en slik SMS til ikke å klikke inn på linken, eller oppgi personlig informasjon. Vi jobber nå med å rapportere dette svindelforsøket til rette instanser, skriver Kiwi i en pressemelding mandag kveld.

PASS PÅ: Eksempel på SMS som flere personer har mottatt fra svindlere som utgir seg for å være Kiwi.

PASS PÅ: Eksempel på SMS som flere personer har mottatt fra svindlere som utgir seg for å være Kiwi.

Også Finn.no har opplevd useriøse aktører de siste dagene. Ifølge Finn.no sitt hjelpesenter, finnes det primært tre forskjellige svindelforsøk på SMSene som ikke stammer fra annonse- og tjenestemarkedet:

1. SMS med beskjed om at noen er interessert i varen du annonserer, og at de ønsker å bli kontaktet på mail. Avsender er enten et utenlandsk nummer eller et navn (se eksempel nedenfor)

2. Phishing på SMS (smishing). Her får du en SMS som gjerne ser ut som den er fra FINN eller Schibsted (SPiD) der du blir bedt om å klikke på en link for å fylle ut din kontoinformasjon. Avsender ser ut til å være fra FINN eller SPiD, eventuelt ett utenlandsk nummer. Vi sender aldri ut slike meldinger.

3. Svindel-SMS der du informeres om at du har vunnet f.eks en iPhone 6 og at du må klikke på en link for å heve denne premien. Avsender ser ut til å være fra FINN eller SPiD, eventuelt et utenlandsk nummer. Vi sender aldri ut slike meldinger.

Et annet eksempel på forsøk på svindel fra noen som utgir seg for å være Finn.no.

Et annet eksempel på forsøk på svindel fra noen som utgir seg for å være Finn.no. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken