Svindler(e) forsøkte å lure andre i Åses (72) navn: «Sendte» mailer til både politi og tollvesen

MAIL TIL BESVÆR: Åse Wisløff Nilssen opplevde et lite mareritt onsdag.

MAIL TIL BESVÆR: Åse Wisløff Nilssen opplevde et lite mareritt onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere stortingsrepresentant Åse Wisløff Nilssen (KrF) fra Kongsvinger fikk onsdag morgen hacket privatmailen av en eller flere ukjente personer. Det resulterte i flere titalls utilsiktede mailer til både venner, politi, tollvesen og ansatte i Kongsvinger kommune.

DEL

– Karin Andersen (SV) var faktisk den første som ga beskjed til meg om at mailen min sannsynligvis hadde blitt hacket. Hun var dessverre bare en av mange som hadde fått tilsendt mailer der det sto at jeg befant meg i Kiev og at jeg trengte penger, sier Nilssen til Østlendingen.

Dette var en av mailene som ble sendt fra Nilssens mailadresse onsdag morgen og formiddag:

«Beklager for ulemper, jeg er i Kiev, Ukraina. og baggen min ble stjålet på buss-stasjonen. Den inneholder alle mine vitale elementer, telefon, penger og pass. Jeg har vært prøver å sortere ut ting, jeg trenger litt hjelp fra deg. å låne meg 21.650 NOK å sortere meg ut av denne knipen, og summen vil være betales tilbake så snart jeg kommer tilbake fra Ukraina. Jeg venter på svar

Med vennlig hilsen

Åse Wisløff Nilssen»

Mailene, som det etter hvert ble bekreftet at ble sendt fra en adresse i Nigeria, ble heldigvis ikke sendt lenger enn i omkring ni timer.

Onsdag ettermiddag fikk nemlig 72-åringen kontroll over mailen igjen etter å ha fått hjelp av en IT-konsulent ved landskontoret til KrF i Oslo.

– Jeg har en svigersønn som jobber med data og programvare også, så hadde ikke IT-konsulenten klart å fikse problemet, hadde jeg han i bakhånd, sier hun med et smil.

Dette er første gang den tidligere stortingsrepresentanten har fått mailen sin hacket, men skal vi tro hun selv kom det også noe positivt ut av det hele.

– Jeg har både blitt oppringt og fått flere SMSer fra folk i hele dag som har lurt på hva disse mailene betyr - også fra politiet. Jeg er egentlig imponert over dem som ringer for å sjekke om det er tull eller om jeg har det bra. Det har faktisk ringt flere personer jeg ikke har snakket med på lenge også, så noe godt kom jo ut av dette, humrer Nilssen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken